Pulled pork sandwich with brioche buns and pickles

Šťavnaté trhané mäsko alá „pulled pork“

fantastické mäsko z pekáča

Šťavnaté trhané mäsko alá "pulled pork"
Šťavnaté trhané mäsko alá "pulled pork"
Hodnotienie: 24
Hodnotenie: 4.21
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Poznáte pulled pork? Alebo po našom trhané mäsko? Je to pomaly pečené, šťavnaté a vychutené bravčové mäsko, ktoré sa tak úžasne až rozpadáva, že ho natrháte vidličkou. Najradšej ho mám aj s omáčkou v domácom hamburgeri, ale výborne chutí aj len tak s chlebíkom a šalátom. Kéd nerátame pečenie, príprava vám zaberie tak 15 minút a takéto recepty ja milujem.
Množstvo Príprava
5 porcie 10 min
Doba varenia Čas na oddych počas varenia
3 - 3,5 hodín 12 hodín
Množstvo Príprava
5 porcie 10 min
Doba varenia Čas na oddych počas varenia
3 - 3,5 hodín 12 hodín
Šťavnaté trhané mäsko alá "pulled pork"
Šťavnaté trhané mäsko alá "pulled pork"
Hodnotienie: 24
Hodnotenie: 4.21
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Poznáte pulled pork? Alebo po našom trhané mäsko? Je to pomaly pečené, šťavnaté a vychutené bravčové mäsko, ktoré sa tak úžasne až rozpadáva, že ho natrháte vidličkou. Najradšej ho mám aj s omáčkou v domácom hamburgeri, ale výborne chutí aj len tak s chlebíkom a šalátom. Kéd nerátame pečenie, príprava vám zaberie tak 15 minút a takéto recepty ja milujem.
Množstvo Príprava
5 porcie 10 min
Doba varenia Čas na oddych počas varenia
3 - 3,5 hodín 12 hodín
Množstvo Príprava
5 porcie 10 min
Doba varenia Čas na oddych počas varenia
3 - 3,5 hodín 12 hodín
Postup prípravy
  1. Mäsko si pred pečením pripravíme do marinády a necháme odstáť minimálne 4 hodiny, ideálne cez noc. Mäsko potrieme poriadne dijon horčicou. Všetky ostatné koreniny si zmiešame dokopy a vtrieme do mäska na horčicu. Nebojíme sa toho a poriadne to rukou vmasírujeme. Dáme do uzatvárateľnej nádoby a odložíme marinovať do chladničky.
  2. Rúru si rozohrejeme na 160 stupňov režim hore a dole. Ventilátor nepoužívame, aby sa nevysušilo. Mäsko preložíme do janskej alebo inej zapekacej misky s vekom. Marináda, ktorá sa nám nalepila na misku - nalejeme do nej 2 deci vody, vínko, pomiešame a podlejeme mäsko. Cibuľku si ošúpeme a prekrojíme napoly a opäť na štvrtinky, a dáme okolo mäska do misky. Zakryjeme vekom a necháme piecť 3 hodiny.
  3. Upečené mäsko vyberieme z rúry, šťavu aj s cibuľkou zlejeme a rozmixujeme. Mäsko vidličkou potrháme, bude sa krásne oddeľovať, polejeme rozmixovanou šťavičkou a dáme ešte zapiecť na 20 minút odokryté.
    Upečené mäsko vyberieme z rúry, šťavu aj s cibuľkou zlejeme a rozmixujeme. Mäsko vidličkou potrháme, bude sa krásne oddeľovať, polejeme rozmixovanou šťavičkou a dáme ešte zapiecť na 20 minút odokryté.
  4. Podávame len tak s chlebíkom a šalátikom, alebo do domácich hamburgerových žemlí podľa tohto receptu: žemličky Výborne bude chutiť aj v pite s coleslaw šalátom: pita s coleslaw
  5. Ak máte veľa výpeku, môžete ho preliať do hrnca, pridať zelené korenie a zahustiť 1 čl škrobu do trošku vody a do omáčky. Vznikne vám tak omáčka zo zelenéhi korenia.
Poznámka k receptu

TIP: Mäsko môžete upiecť aj bravčovú krkovičku, alebo morčacie stehno. Ak použijeme väčší kúsok mäsa, pečieme o pol hodiny dlhšie.

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Huspenina podľa babičky

najlepší kolágen na svete je huspenina Huspenina podľa babičky Hodnotienie: 13 Hodnotenie: 4.08 You: Hodnotenie …

13 komentárov

  1. Dobrý deň Tinka, vyzerá to úžasne chcem sa len poradiť manžel miluje trhanie mäsko a plánujem mu ho spraviť na oslavu.. Lenže potrebujem tak z 2 kg mäska cca.. Ten čas pečenia sa potom ako predlžuje? Keď je z 3 dávok tak budem piecť 9 hodín? 😶 Ďakujem 🙂

    • Barborka myslim si, ze bude stacit tak 4 hodiny. Lebo ono nejde do vysky ale do sirky to masko, cize bude ho na pekaci viac na sirku, ak take kupite to bude super.

      • Ďakujem ďakujem! odvtedy sme ho robili už tri krát a je to obľúbená šmakocinka ako vravíme.. Tentorok aj na Veľkú noc miesto údeného ale pre istotu zo 4kg 👍 ste vážne super a vaše recepty nemajú chybu 💕

  2. Skvelé, toto jedlo určite urobím. Manžel miluje ťahané bravčové 🙂

  3. Nedalo by sa v popise receptu použiť ešte viac zdrobnenín?

  4. Robievam toto masicko v Remoske🔝👌👍, tam sa nielej vynikajuco do makkucka upecie, ale je fantasticky aj stavnate, nevysusi sa👌💯🔝… Proste Nebicko v papulke😋

  5. Mäsko vyzerá veľmi dobre. Trošku mi v recepte pri popise marinády chýba, koľko čl korenín ste dávali na danú gramáž mäsa. My sme dali od oka (podľa chuti), tak sa uvidí.

  6. Vyzerá to chutne, je tak ťažké stať sa vegetariánom, keď vidím takéto pochúťky

  7. Hanka Šranková

    Ja som akurat vcera robila 6,5 kg z bravcoveho pliecka a na 180 c teplovzdusnom piekla 5 hodin na pekaci som asi kazdu hodinu pretacala a ta chut bola bozska

  8. uz sa to pecie…. dam potom vediet ake to bolo…

  9. DELO, DELO DELO!!!!! to nemozes prestat jest! milujem!

Napísať odpoveď pre Barbora Zrušiť odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.