Domov / Recipe / Kečup od maminky
bottles of homemade ketchup and tomatoes on old wood. tomato sauce

Kečup od maminky

pravý, poctivý, domáci

Kečup od maminky
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
Pre mňa najlepší kečup aký som jedla. Neviem, či to je tým, že je od maminky, ale tak vyvážená chuť, farba aj vôňa. Vrelo odporúčam.
Servings Prep Time
cca 3 litre 1 hodina
Cook Time
1 hodina
Servings Prep Time
cca 3 litre 1 hodina
Cook Time
1 hodina
Kečup od maminky
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
Pre mňa najlepší kečup aký som jedla. Neviem, či to je tým, že je od maminky, ale tak vyvážená chuť, farba aj vôňa. Vrelo odporúčam.
Servings Prep Time
cca 3 litre 1 hodina
Cook Time
1 hodina
Servings Prep Time
cca 3 litre 1 hodina
Cook Time
1 hodina
Ingredients
Servings: 3 litre
Units:
Instructions
  1. Všetku zeleninu pokrájame alebo posekáme a varíme aj s koreninami jednu hodinu, pokým zelenina nie je mäkká. Odstavíme a vyberieme bobkový list aj klinčeky a necháme odstáť do druhého dňa.
  2. Na druhý deň rozmixujeme, prepasírujeme. Kečup necháme zovrieť ak je veľmi riedky, zahustíme 2 PL solamylu, ktoré rozhabarkujeme v malom množstve studenej vody. Zavaríme do kečupu a necháme prevrieť. Ak nechcete pridávať solamyl, kečup nechajte dlhšie variť na malom ohni, aby sa tekutina vyparila a bol hustejší.
  3. Horúce nalievame do akýchkoľvek pohárov až po vrch, zatvoríme vo vode prevareným viečkom. Sterilizujeme vo vode na 90 stupňov 15 min alebo v umývačke riadu na 70 stupňov. Po vybratí otočíme hore dnom a prikryjeme utierkou. Necháme vychladnúť.
Recipe Notes

zdroj fotografie : jsonline.com

Share this Recipe

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Delikátna vajíčková

Kto by vajíčkovú nátierku nemiloval! Podľa mňa je to typická detská nátierka. Super jemná, zdravá, …

20 komentárov

  1. Margita Drábová

    Nie som typ kuchárky domácej a mám problém vyčariť niečo,s čím by bol spokojný aj môj muž.Potrebujeme obaja zhodiť aspon 7-10kg Nie som schopná dať dohromady jedálny lístok,lebo on uznáva len zeleninu dopestovanú v záhrade/nie dovoz cudzina/ a ja nemám s tým skúsenosti,keďže som ešte donedávna zeleninu nemusela.Pomôžeš mi s tým?????P:S:Ani kúpené kura mi nechce.

  2. Jaroslava Bicekovs

    Ahoj Tinka,
    ten donaci kecup z toho mnozstva vychadza kolko 2dcl poharkov cca?
    dakujem

  3. Oľga Nadzamová

    Dnes som varila kečup podľa vašho receptu, skutočne je veľmi chutný Ďakujem urcite ešte jednu dávku uvarím.

  4. Mňamóóóózny, vyšlo mi desať malých pohárikov. 🙂

  5. Tinka, preco sa musi zelenina nechat odstat do druheho dna? Dakujem

  6. Uvarila som podla receptu a kecup je vynikajuci. Dakujem ??

  7. chcem sa opýtať či netreba bieliť paradajky?

  8. Dobry den, nie je v recepte sol, nechyba tam? Dakujem.

  9. kecup je fantasticky 🙂 ani nebolo treba nechat odstat do druheho dna, ani zahustovat, chut vynikajuca, urcite budem varit este 🙂 z dvojitej varky mi vyslo cca 6l kecupu 🙂

  10. Mária Oravcová

    Tinka ,
    čo ten Solamyl ?
    To si kečup môžem aj kúpiť.

    • Solamyl je skrob, takze nemyslim, ze by to bola taka katastrofa v porovnani s kupovanym. A dalej uvadza, ze ak niekto solamyl nechce, staci vyredukovat. ☺

  11. Tinka a je tam ten cukor veľmi potrebný? 🙂 nakoľko ani ten z obchodu nám kvôli sladkosti nechutí 🙂

    • Trosku cukru by som urcite dala ide tam deci octu takze uplne bez cukru to bude kysle podla mna. Ja som dala tych 100g co je v recepte a pride mi akurat ale ved neni problem skusit to bez cukru a uvidite ci vam bude chutit ked tak ho dosypete neskor.

  12. Robila som ho podľa tohto receptu a ešte som pridala trošku muškátového oriešku a cesnak a výsledok bol famózny, určite ďakujem za tento recept kupovanému sa určite nevyrovná 🙂

  13. a kedy sa prosim pridava ten ocot? dakujem

  14. Tinka, ak dám feferónky bez zrniek bude kečup pikantnejsi? Nemám s nimi skúsenosť a chcem ho urobiť hlavne pre deti.
    Dakujem
    Anicka

  15. Dnes sme robili rovno 3itu davku bola to makacka ale vysledok je super 🙂 pridali sme trosku cierneho korenia a bazalku nabuduce este skusim ten cesnak co tu niekto spominal. Tinka mnam super recept !

  16. Toto je najfantastickejsi kepuc na svete :)))

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *