JABLKOVOTVAROHOVÝ CÍCERKO Ingrediencie: 2 konzervy cíceru (pevný podiel spolu 480 g) 40-50 g odtučneného kakaa (Fresh) 3 PL medu/agávový sirup (ak chcete sladkšie, pridajte si) 2 PL arašídové maslo 1 ks tofu biele 180 g (Alfa bio) 1 odtučnený jemný tvaroh 250 g (Lidl) 2 ks vajíčka celé 2 PL medu 2 ks väčšie jablká POSTUP: Cesto: cícer, kakao, med a arašídové maslo rozmixujeme, vznikne relatívne tuhšia hmota, ktorú rukami rozlatlačíme v tortovej forme vymastenej kokosovým olejom. Tofu, tvaroh, vajíčka a med rozmixujeme a vylejeme na cícerové cesto v tortovej forme. Jablká umyjeme, nakrájame na mesiačiky a ukladáme na tofutvarohovú plnku. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov cca 40 minút, kým povrch nie je zlatohnedý. Dobrú chuť!
Pozri tiež
Šťavnatá banánová bábovka s čokoládou
Moji milí predstavujem vám dokonalú banánovú bábovku bez štipky cukru a bez laktózy 😍 Je hebká, štavnatá, vláčna a plná čokolády 🥰 Vhodná aj pre maličké deti, bez čokolády od 1 roka. Banány už nikdy nemačkajte vidličkou, ale urobte tak, ako je v postupe. Odmenou bude nádherné nadýchané a šťavnaté cesto.