Mrkvová pomazánka

Jednoduchá a výborná.

Mrkvová pomazánka
Mrkvová pomazánka
Hodnotienie: 14
Hodnotenie: 3.93
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Jednoduchá, no pritom tak chuťovo dokonalá, že ju budete chcieť vyjedať aj bez chleba, len tak 🙂 Chutná pre deti aj pre dospelých. Sladká chuť mrkvy zjemnená poctivým maslom, oživená kvapkami citróna a vychutená parmezánom 🙂 Tak dobrú chuť 🙂
Množstvo Príprava
2 osoby 5 min.
Doba varenia
20 min.
Množstvo Príprava
2 osoby 5 min.
Doba varenia
20 min.
Mrkvová pomazánka
Mrkvová pomazánka
Hodnotienie: 14
Hodnotenie: 3.93
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Jednoduchá, no pritom tak chuťovo dokonalá, že ju budete chcieť vyjedať aj bez chleba, len tak 🙂 Chutná pre deti aj pre dospelých. Sladká chuť mrkvy zjemnená poctivým maslom, oživená kvapkami citróna a vychutená parmezánom 🙂 Tak dobrú chuť 🙂
Množstvo Príprava
2 osoby 5 min.
Doba varenia
20 min.
Množstvo Príprava
2 osoby 5 min.
Doba varenia
20 min.
Čo budeme potrebovať
Množstvo: osoby
Postup prípravy
  1. Mrkvy si ošúpeme, prekrojíme v strede napoly a dáme variť do vody domäkka - cca 20 minút.
  2. Uvarené horúce mrkvy dáme do mixéra, pridáme maslo a ostatné ingrediencie a vymixujeme dohladka. Po domixovaní ešte môžete prichutiť soľou alebo citrónovou šťavou, ak vám bude málo.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Klíčkovanie klíčkov denník

Klíčky sú mikrorastlinky, ktoré vyrastú za pár dní z malých semienok. Obsahujú to najlepšie, čo môže v oblasti výživy dať mladá rastlinka zo semienka. Práve preto si nakličujeme semienka najmä v zime a v jarnom období, keď máme nedostatok vitamínov a chceme si posilniť imunitu a detoxikovať organizmus. Počas nakličovania sa v semienkach znásobujú živiny, vláknina, bielkoviny, vitamíny aj minerály. Klíčky obsahujú obrovské množstvo enzýmov, antioxidantov, aminokyselín, vitamínov aj minerálov, a to pri minimálnom množstve kalórií.

2 komentáre

  1. ďalší z receptov, ktorý som skúsila na vlastnej „koži“ a opäť raz mi nezostáva iné, ako odporúčať! výborná vec! Tinka má proste dar… ps- vždy keď niekto v komentoch pod receptami píše, že zmenil recept v tom a v tom, ťukam si po čele… a hľa.. sama som to tak… lebo parmezán sme už nemali, dala som pecorino..a bolo to chuťovo dobré, len to bolo viac cítiť, takže odporúčam držať sa pôvodného receptu.. ale aj takto pozmenené to bolo veľmi dobré.. nezostáva mi iné iba poďakovať!

  2. Aky mixer ste pouzili? Mne to nevymixoval…

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.