Recept na vždy mäkké perníčky

Ja mám recept od mojej mamičky a každý rok robievam z tohto receptu perníčky a tento rok som robila aj perníkovú chalúpku. Tieto perníčky sú hneď po upečení mäkké, ale aj po dlhšom odložení sú stále mäkučké. A tu je recept. Cesto: 400g hladkej múky, 75g hery, 2 vajcia, 140g práškového cukru, 2 lyžice medu, 20g kypriaceho prášku do perníka. Všetky suroviny poriadne zmiesim – vypracujem cesto. Na pomúčenej doske si vyvaľkám cesto a vykrajujem s formičkami figúrky, ktoré následne ukladám na vymastený plech. Cez noc ich nechám odležať. Na druhý deň pečiem figúrky asi na 180 stupňou C , približne 4 min. záleží od rúry. Čerstvo upečené perníčky potriem rozšľahaným vajíčkom. Po vychladnutí zdobím polevou. Poleva: 1 bielok, 200g až 250g práškového cukru, trochu citrónovej šťavy a za malú lyžičku solamylu. Tip na záver: surové perníčky ktoré máte na plechu nedávajte na chladné miesto / nechajte ich odležať pri izbovej teplote/, aby neboli tvrdé. Prajem Vám dobrú chuť a pekné vianoce.

Autor: Beata Horvathova

Pozri tiež

Šťavnatá banánová bábovka s čokoládou

Moji milí predstavujem vám dokonalú banánovú bábovku bez štipky cukru a bez laktózy 😍 Je hebká, štavnatá, vláčna a plná čokolády 🥰 Vhodná aj pre maličké deti, bez čokolády od 1 roka. Banány už nikdy nemačkajte vidličkou, ale urobte tak, ako je v postupe. Odmenou bude nádherné nadýchané a šťavnaté cesto.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.