Čo potrebujete (5 malých dezertných pohárov, prípadne 5 pohárov na víno): .250 g mascarpone .200 ml kyslej smotany .2 PL práškového cukru .100 ml írskeho likéru Baileys .3 hrste ríbezlí (ja som použila biele, červené aj čierne zo záhrady, dnes už mrazené) .odrezky z koláča, prípadne 200 g maslových sušienok Ako na to: Plnku pripravíte zmiešaním mascarpone, smotany, cukru a likéru do hladkej podoby. Odrezky z koláča alebo keksy najemno pomeľte a pridajte jednu lyžicu krému – premiešajte. Ak máte mrazené ovocie ako ja, na plameni ho nechajte rozmraziť a jemne ho lyžicou popučte. Do pohárov vrstvite nasledovne: na spodok korpus, potom krém, ríbezle, krém a vrch môžete posypať opäť pomletým korpusom, prípadne orechami podľa chuti
Pozri tiež
Šťavnatá banánová bábovka s čokoládou
Moji milí predstavujem vám dokonalú banánovú bábovku bez štipky cukru a bez laktózy 😍 Je hebká, štavnatá, vláčna a plná čokolády 🥰 Vhodná aj pre maličké deti, bez čokolády od 1 roka. Banány už nikdy nemačkajte vidličkou, ale urobte tak, ako je v postupe. Odmenou bude nádherné nadýchané a šťavnaté cesto.