Domov / Recept / Gazdovské zemiaky

Gazdovské zemiaky

jednoduchý recept z babičkinej kuchyne

Gazdovské zemiaky
Gazdovské zemiaky
Hodnotienie: 15
Hodnotenie: 4.67
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Chrumkavé pečené zemiačky s roztečenou bryndzou, skaramelizovanou cibuľkou a opečenou slaninkou. Predvčerom som ich robila aj s dupľou, včera som ich robila opäť a keby môžem robím ich aj dnes😄 Fantastické sú. Úplne jednoduché jedlo, na ktorom si naozaj gurmánsky pochutíte 😋 A takmer z jedného pekáča ☺️ Už len nabrať kapusku zo súdka a vychutnávať 😘 Recept z instagramu zo stories, pre veľký úspech, aby sa nestratil, pridávam aj na web, páči sa:
Množstvo Príprava
3 porcie 15 minút
Doba varenia
45 minút
Množstvo Príprava
3 porcie 15 minút
Doba varenia
45 minút
Gazdovské zemiaky
Gazdovské zemiaky
Hodnotienie: 15
Hodnotenie: 4.67
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Chrumkavé pečené zemiačky s roztečenou bryndzou, skaramelizovanou cibuľkou a opečenou slaninkou. Predvčerom som ich robila aj s dupľou, včera som ich robila opäť a keby môžem robím ich aj dnes😄 Fantastické sú. Úplne jednoduché jedlo, na ktorom si naozaj gurmánsky pochutíte 😋 A takmer z jedného pekáča ☺️ Už len nabrať kapusku zo súdka a vychutnávať 😘 Recept z instagramu zo stories, pre veľký úspech, aby sa nestratil, pridávam aj na web, páči sa:
Množstvo Príprava
3 porcie 15 minút
Doba varenia
45 minút
Množstvo Príprava
3 porcie 15 minút
Doba varenia
45 minút
Čo budeme potrebovať
Množstvo: porcie
Postup prípravy
  1. Rúru si rozohrejeme na 180 stupňov bez ventilátora.
  2. Zemiaky si ošúpeme a nakrájame na tenké kolieska - chipsy. Polejeme olivovým olejom, osolíme, pridáme rascu a premiešame. Plech si vymažeme maslom, rozložíme zemiaky a dáme piecť na 40 minút.
  3. Upečené chrumkavé zemiaky vyberieme, rozmrvíme na ne bryndzu a dáme zapiecť ešte na 5 minút.
  4. Slaninku si nakrájame na menšie kúsky a opečieme na suchej panvici dochrumkava. Dáme odtiecť na kuchynskú utierku. Cibuľku si nakrájame nadrobno alebo na polkolieska a osmahneme na masti, ktorú nám vytopila slaninka dozlatova. Ochutíme trochou trstinového cukru, soli a sójovou omáčkou.
  5. Hotové zemiačky posypeme skaramelizovanou cibuľkou, chrumkavou slaninkou a posekanou petržlenovou vňaťou.
Poznámka k receptu

TIP: K zemiakom môžete pridať aj na kolieska nakrájanú mrkvu, bataty, alebo tekvicu. Ak máte radi bryndzovejšie, pridajte dvojnásobok bryndze, alebo si spravte z druhej bryzdne topping - bryndzovú tatarku a s tým polejte zemiaky. Výborne k zemiačkom chutí aj kyslá kapusta. Výborne chutia aj len tak s bryndzou. Ak máte nové zemiaky, nemusíte ich šúpať, môžete ich nakrájať aj so šupkou. Namiesto petržlenovej vňate môžete pridať kôpor.

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Tekvicové krémové rizoto

V špajzi sa na mňa usmievala ešte posledná tekvica z jesene. Tekvice sú skvelé v tom, že aj dva mesiace vydržia v chladnejšej špajzi bez zmeny. Tak si vravím, že niet lepšej príležítosti na otvorenie kvalitného vínka. Výborné krémové rizoto ako zo slnečného talianska s farebných zimným módom. Jednoduché jedlo, ktoré prekvapí lahodnou krémovou chuťou s dozvukom vyzretého parmezánu a rozvinutým buketom lahodného vínka. Navyše, jedlo to výborných zdrojom rastlinnej bielkoviny.

Jeden komentár

  1. Práve sme to dojedli a aj náš štvorročný syn, ktorý obvykle všetko nové odmieta… Vynikajúce…. Ďakujem za recept ☺️

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.