Tradičné jemnulinké žĺtkové rezy

150 g polohrubej múky 250 g masla 6 bielkov 250 g mletých vlašských orechov 250 práškového cukru prášok do pečiva Poleva: 6 žĺtkov 300 g práškového cukru Postup prípravy Najskôr si vymiešame maslo s cukrom do peny..Potom si pridáme múku a mleté orechy..Nakoniec vmiešame varechou sneh vyšľahaný z bielkov ktorý musí byť tuhý. Cesto si dáme na plech s papirom na pečenie alebo si ho najskôr vymastite a potom pomúčte.. Je dosť husté tak si budete musieť pomôcť so stierkou.. Pečte pri 160°C cca 45min.Potom ešte na horúci koláč nalejeme žĺtkovú polevu, ktorú si pripravíme vyšľahaním žĺtkov s cukrom.Necháme poriadne zatuhnúť.. Dobrú chuť praje Monika 🙂

Autor: Monika Exlerova

Pozri tiež

Šťavnatá banánová bábovka s čokoládou

Moji milí predstavujem vám dokonalú banánovú bábovku bez štipky cukru a bez laktózy 😍 Je hebká, štavnatá, vláčna a plná čokolády 🥰 Vhodná aj pre maličké deti, bez čokolády od 1 roka. Banány už nikdy nemačkajte vidličkou, ale urobte tak, ako je v postupe. Odmenou bude nádherné nadýchané a šťavnaté cesto.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.