bleskové bryndzovo-brokolicové cestoviny
Spojenie bryndza a brokolica to vám je láska. Že ma to nenapadlo už dávnejšie. Recept opäť taká obedná bleskovka, alebo ako zasýtiť bleskovo hladné brušká večer po celom dni v práci ? Cestovinky má môj drobec vo veľkej obľube, už dopredu vždy viem, že si bude pýtať dupľu a že vylíže tanier. Aj vy máte také "zaručené" jedlá? Cestoviny, ktoré vedia byť aj výživné aj plné bielkovín. Tak si nechajte chutiť.
Množstvo | Príprava |
3 porcie | 5 min |
Doba varenia |
10 min |
|
|
Spojenie bryndza a brokolica to vám je láska. Že ma to nenapadlo už dávnejšie. Recept opäť taká obedná bleskovka, alebo ako zasýtiť bleskovo hladné brušká večer po celom dni v práci ? Cestovinky má môj drobec vo veľkej obľube, už dopredu vždy viem, že si bude pýtať dupľu a že vylíže tanier. Aj vy máte také "zaručené" jedlá? Cestoviny, ktoré vedia byť aj výživné aj plné bielkovín. Tak si nechajte chutiť.
|
Čo budeme potrebovať
- 200 g tagliatelle alebo iné cestoviny
- 150 g bryndza alebo lučina
- 1/2 ks brokolica
- na dochutenie: maslo, bazalka, soľ, citrónová šťava, parmezán
Množstvo: porcie
Postup prípravy
- Cestoviny si dáme uvariť do parného hrnca podľa návodu.
- Nad cestoviny dáme dierkovaný vrch parného hrnca a dáme doňho upariť porozoberané ružičky brokolice. Pripravia sa súbežne. Milujem môj parný hrniec z hrncoviny, veľmi praktické a zdravé varenie.
- Keď sú cestoviny uvarené, trochu vody z nich si odlejeme bokom a zvyšok vylejeme. Do cestovín vhodíme kus masla a osolíme.
- Uparenú brokolicu si rozmixujeme s bryndzou, bazalkou, dochutíme soľou a citrónovou šťavou. Zmiešame s cestovinami a prilejeme trochu vody, ktorú sme si dali bokom, aby boli vláčne. Na vrch struhneme parmezán.
Poznámka k receptu
TIP: Pre malé detičky môžete bryndzu nahradiť aj lučinou, prípadne jej kombináciou. Brokolicu môžete nahradiť hráškom alebo zelenou špargľou.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.
Nechápem prečo je to tak dobré 🙂 dokonca aj muž zjedol plný tanier a to mal v pláne si dať mäso. Dva dni dozadu som ich robila prvykrat a dnes som musela opäť.. Dcéra ich ,,dala” aj na obed aj na večeru a s radosťou mi otŕčala prázdnu misku. Ďakujem za jednoduchý skvelý recept !
Tinka, ďakujem za skvelý a rýchly recept, neskutočná dobrota. Ja som použila Lučinu, bryndzu kvôli chorému žlčníku veľmi nemôžem. Odporúčam všetkým, veľmi sme si pochutili. ĎAKUJEM
Výborné a rýchle. Mňam.