Blesková zdravá sladkosť
Či už cvičím, alebo nie, vždy sa snažím dodať telu prírodný proteín. Uprednostňujem ho pred rôznymi sušenými náhradami. Vo veľa prípadoch totiž sypané proteíny obsahujú primárne sóju a majú v sebe rôzne arómy či farbivá. Prírodné a nespracované produkty sú preto moja prvá voľba. Tieto bielkovinami nabité guľky sú úžasnou, zdravou sladkosťou, so správnymi tukmi aj cukrami. Vy aj vaše deti si ich zamilujete, také sú úžasné. Niekedy zo zmesi ani nestihnem urobiť guľôčky a vyjedáme ich len tak, lyžičkou.
Množstvo | Príprava |
25 guličiek | 10 min |
|
Či už cvičím, alebo nie, vždy sa snažím dodať telu prírodný proteín. Uprednostňujem ho pred rôznymi sušenými náhradami. Vo veľa prípadoch totiž sypané proteíny obsahujú primárne sóju a majú v sebe rôzne arómy či farbivá. Prírodné a nespracované produkty sú preto moja prvá voľba. Tieto bielkovinami nabité guľky sú úžasnou, zdravou sladkosťou, so správnymi tukmi aj cukrami. Vy aj vaše deti si ich zamilujete, také sú úžasné. Niekedy zo zmesi ani nestihnem urobiť guľôčky a vyjedáme ich len tak, lyžičkou.
|
Čo budeme potrebovať
- na guľky
- 250 g hrudkovitý tučný tvaroh
- 1 PL mandľový krém sladký slowtella alebo mandľové maslo 100 %
- 2 PL med
- 1/2 ks vanilkový struk
- 3 PL strúhaný kokos
- Na obalenie: Kokos, mandle alebo rozpustená čokoláda
Množstvo: guličiek
Postup prípravy
- Tvaroh, maslo, med, vnútro vanilkového struku a kokos dáme do misky a poriadne zamiešame. Dochutíme podľa svojej chuti. Tvarujeme guľôčky, ktoré obaľujeme v kokose alebo v pomletých mandliach.
Poznámka k receptu
TIP: Mandľové maslo môžete nahradiť obľúbeným orechovým, napríklad arašidovým alebo kešu. Do zmesi môžete pridať aj ovsené vločky, mandle, orechy, kakao, škoricu, proste na čo máte chuť a čo máte aktuálne v komore. Ak zo zmesi nebudete formovať guľôčky, môžete tvaroh nahradiť aj ricottou.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.