Grilované figy s hermelínom v proscuitte

Toto proste musíte vyskúšať, ako predjedlo, dezert, večeru, alebo len tak 🙂

Grilované figy s hermelínom v proscuitte
Grilované figy s hermelínom v proscuitte
Hodnotienie: 1
Hodnotenie: 5
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Keď som tento recept našla na internete, ihneď som vedela, že to MUSÍ byť explózia chutí. Netušila som však, aká neskutočná tá chuť bude. Predčila moje očakávania. Roztekajúci sa vláčny hermelín spolu s chrumkavým proscuittom, doplnený o šťavnatosť a sladkosť fíg. Toto proste musíte vyskúšať, ako predjedlo, dezert, večeru, alebo len tak. Zaraďujem ho medzi absolútne delikatesy.
Množstvo Príprava
4 ks 5 min
Doba varenia
8-10 min
Množstvo Príprava
4 ks 5 min
Doba varenia
8-10 min
Grilované figy s hermelínom v proscuitte
Grilované figy s hermelínom v proscuitte
Hodnotienie: 1
Hodnotenie: 5
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Keď som tento recept našla na internete, ihneď som vedela, že to MUSÍ byť explózia chutí. Netušila som však, aká neskutočná tá chuť bude. Predčila moje očakávania. Roztekajúci sa vláčny hermelín spolu s chrumkavým proscuittom, doplnený o šťavnatosť a sladkosť fíg. Toto proste musíte vyskúšať, ako predjedlo, dezert, večeru, alebo len tak. Zaraďujem ho medzi absolútne delikatesy.
Množstvo Príprava
4 ks 5 min
Doba varenia
8-10 min
Množstvo Príprava
4 ks 5 min
Doba varenia
8-10 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: ks
Postup prípravy
  1. Zapneme si rúru na režim gril na 220 stupňov.
  2. Z fíg si odrežeme tvrdú stonku a prerežeme ich dokríža. Naplníme plátkami hermelínu a obalíme v proscuitte. Zafixujeme špáradlom, ktoré sme si poriadne namočili vo vode, aby nám nezhorelo. Dáme do zapekacej misky a v rúre pečieme 8-10 min. Treba odsledovať, aby nám nezhoreli.
  3. Ešte horúce polejeme trochou medu a balsamico octu. Vyjedáme lyžičkou 🙂
    Ešte horúce polejeme trochou medu a balsamico octu. Vyjedáme lyžičkou :)
Poznámka k receptu

TIP : Je dôležitý režim gril, aby proscuitto schrumkavelo. Kľudne použite proscuitto, alebo schwarzvald, alebo aj speck.

Inšpirácia : foodforfun.sk

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Huspenina podľa babičky

najlepší kolágen na svete je huspenina Huspenina podľa babičky Hodnotienie: 13 Hodnotenie: 4.08 You: Hodnotenie …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.