Domov / Recept / Hokkaidó omáčka s pošírovaným vajíčkom a pečenými zemiakmi

Hokkaidó omáčka s pošírovaným vajíčkom a pečenými zemiakmi

tak krémová a osviežujúca zároveň 🙂 v jednoduchosti je predsa krása 🙂

Hokkaidó omáčka s pošírovaným vajíčkom a pečenými zemiakmi
Hokkaidó omáčka s pošírovaným vajíčkom a pečenými zemiakmi
Hodnotienie: 2
Hodnotenie: 5
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Dnes som mala chuť na niečo tradičné, no pritom jednoduché..Nepáči sa mi však slovo prívarok 😀 mám z neho husiu kožu ešte z čias školských jedální 😀 kto by aj nie 😀 tak to bude hokkaidó omáčka 🙂 pretože chutí neskutočne dobre a pritom nič extra neobsahuje...tak krémová a osviežujúca zároveň 🙂 povylizovali sme taniere 😀
Množstvo Príprava
3 porcie 20 min
Doba varenia
30 min
Množstvo Príprava
3 porcie 20 min
Doba varenia
30 min
Hokkaidó omáčka s pošírovaným vajíčkom a pečenými zemiakmi
Hokkaidó omáčka s pošírovaným vajíčkom a pečenými zemiakmi
Hodnotienie: 2
Hodnotenie: 5
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Dnes som mala chuť na niečo tradičné, no pritom jednoduché..Nepáči sa mi však slovo prívarok 😀 mám z neho husiu kožu ešte z čias školských jedální 😀 kto by aj nie 😀 tak to bude hokkaidó omáčka 🙂 pretože chutí neskutočne dobre a pritom nič extra neobsahuje...tak krémová a osviežujúca zároveň 🙂 povylizovali sme taniere 😀
Množstvo Príprava
3 porcie 20 min
Doba varenia
30 min
Množstvo Príprava
3 porcie 20 min
Doba varenia
30 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: porcie
Postup prípravy
  1. Rúru si zapneme na 180 stupňov. Zemiaky umyjeme, nakrájame na mesiačiky a poukladáme na pečiaci papier reznou stranou dolu. Posypeme rozmarínom, alebo pizza korením, postriekame olejom a dáme piecť do trúby na cca 30-35 min. V polovici plech otočíme a ja som otočila aj zemiaky zas na druhú stranu aby sa dobre opiekli a schrumkaveli.
  2. Pór si nakrájame nadrobno a speníme na poriadnom kuse masla. Pridáme nahrubo nastrúhané hokkaidó, drvenú rascu, bobkový list, chvíľu osmahneme a podlejeme vodou. Dusíme pod pokrievkou cca 15 min domäkka. Pol omáčky si rozmixujeme ponorným mixérom, aby sme dostali lepšiu chuť aj konzistenciu. Zahustíme asi 2 PL špaldovej hladkej múky, prípadne škrobom, alebo nastrúhaným zemiakom, ako máte radi a dolejeme vodou. Dochutíme muškátovým orieškom, citrón šťavou, soľ, troškou octu a čerstvou pažítkou. Ak máte radi kôpor, kľudne môžete pridať. Neni potrebná ani smotana, omáčka je tak úžasne krémová.
  3. Pošírované vajce som si tentokrát zlahčila. Po jednom som si vajcia rozbila do rohu mikroténového sáčku a urobila uzol tesne pri vajci. Vložila som do vriacej vody na 3 minúty. Nechcelo sa mi robiť vajcia po jednom, takto to je rýchlejšie.
  4. Môžete si spraviť aj verziu s dvojfarebnou kurkumovou knedlou. rcpt tu : domaca spaldova knedla
    Môžete si spraviť aj verziu s dvojfarebnou kurkumovou knedlou. rcpt tu : <a title="domaca spaldova knedla" href="https://www.tinkinerecepty.sk/spaldova-domaca-knedla/">domaca spaldova knedla</a>
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Hokkaido halušky so smotanou

Milujem slovenskú kuchyňu, ozdravené, výživnú. Hokkaido halušky so smotanou Hodnotienie: 3 Hodnotenie: 4 You: Hodnotenie …

Jeden komentár

  1. U nas toto jedlo zial uspech nemalo,takze tento recept uz robit nebudeme

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.