Jablková šarlotka s pudingom

koláčik z nenáročných surovín, ktoré máte bežne doma

Jablková šarlotka s pudingom
Jablková šarlotka s pudingom
Hodnotienie: 13
Hodnotenie: 3.85
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
V špajzke sa na mňa usmievali už trošku zošuverené jabĺčka vhodné do koláča. Mala som takú chuť na šťavnatý koláčik, kde budú jabĺčka zľahka skaramelizované, šťavnaté, chrumkajúce po orechoch s nadýchanou ľahučkou piškótou, ktorá sa bude rozplývať na jazyku. A vtom som našla na internete recept na jablkovú šarlotku. Ihneď sa mi zapáčila a dokonca predčila moje očakávania. Úžasný koláčik. Zamilujete si, sľubujem.
Množstvo Príprava
26 cm forma 20 min
Doba varenia
40 min
Množstvo Príprava
26 cm forma 20 min
Doba varenia
40 min
Jablková šarlotka s pudingom
Jablková šarlotka s pudingom
Hodnotienie: 13
Hodnotenie: 3.85
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
V špajzke sa na mňa usmievali už trošku zošuverené jabĺčka vhodné do koláča. Mala som takú chuť na šťavnatý koláčik, kde budú jabĺčka zľahka skaramelizované, šťavnaté, chrumkajúce po orechoch s nadýchanou ľahučkou piškótou, ktorá sa bude rozplývať na jazyku. A vtom som našla na internete recept na jablkovú šarlotku. Ihneď sa mi zapáčila a dokonca predčila moje očakávania. Úžasný koláčik. Zamilujete si, sľubujem.
Množstvo Príprava
26 cm forma 20 min
Doba varenia
40 min
Množstvo Príprava
26 cm forma 20 min
Doba varenia
40 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: forma
Postup prípravy
  1. Rúru si predhrejeme na 160-170 stupňov bez ventilátora. Formu si vymažeme maslom, vysypeme múkou a posypeme 1 PL trstinového cukru z celkového objemu.
  2. Jablká si ošúpeme, rozkrojíme na štvrtiny, vyberieme jadrovníky a ešte prepolíme štvrťtky na polovicu a opäť na polovicu. Rozvrstvíme na formu. Pomletými orechami posypeme jablká.
  3. Celé vajíčka aj so zvyšným cukrom (5 PL) si dáme do robota vyšľahať do krémova na 10 minút.
  4. Medzitým si uvaríme puding podľa návodu z mlieka, pudingového prášku a cukru. Dáme ho vychladnúť.
  5. Robot vypneme a do vyšlahanej zmesi pridáme múky - hladkú a celozrnnú. Ručne stierkou zapracujeme. Vylejeme 1/2 zmesi na pripravené jablká. Na túto zmes rozvrstvíme lyžicou uvarený puding cik cak. Následne pridáme zvyšnú našlahanú zmes, uhladíme a dáme piecť na 30 minút.
  6. Po 30 tich minútach navrch tortovej formy položíme alobal, alebo papier na pečenie, aby sa nepripálil a pečieme zakryté ešte 10 min. Upečený koláč vyklopíme hore dnom. Najlepšie chutí vychladnutý so šľahačkou.
Poznámka k receptu

TIP: Do cesta môžete pridať na prevoňanie aj škoricu, prípadne kakao, puding nahradiť jemným tvarohom zmiešaným so škrobom. Namiesto jabĺčok môžete pridať aj iné ovocie, kľudne aj zavárané.

Zdroj inšpirácie receptu: https://delikatesy.sk/

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

kokosové ježe – kokosy na snehu

úžasné, nadýchané, šťavnaté, svieže, no proste DOKONALÉ       kokosové ježe Hodnotienie: 7 Hodnotenie: …

14 komentárov

  1. Tinka tej zmesi je trosku malo nie?robila som tento kolacik a ked som mala rozdelit tu zmes z troch vajicok tak som vahala lebo jej bolo fakt malo :(a kolacik bol dost nizky:(ked som ho rozrezala tak bol ,,deravy“ boli tam medzery kde nebolo cesto:(a nejde tam ani ziadny prasok do peciva?

  2. Tinka,
    prosim ta, a ta spaldova celozrnna muka ide kam? k vajickam s cukrom alebo do pudingu? ci k tomu kremu pridam spaldovu hladku, polku dam na jablka a potom k zvysnej casti cesta pridam spaldovu celozrnnu?
    inak, sarlotka je aj moj top kolacik :).
    vdaka

  3. jaaaaj, uz chapem 🙂 ako je to s tou pudingovou plnkou…
    prosim, hodila by sa tam medzera za tou mukou, aby bolo jasne,ze to uz sa jedna o pudingovu plnku a nie o pudingovo-mukovu plnku…
    pozdravuje tehotna a kojaca 😀

  4. jaaaaj, uz chapem 🙂 ako je to s tou pudingovou plnkou…
    prosim, hodila by sa tam medzera za tou mukou, aby bolo jasne,ze to uz sa jedna o pudingovu plnku a nie o pudingovo-mukovu plnku…
    pozdravuje tehotna a kojaca 😀

  5. Moc nam chutnala ja som dala pol salku praskove cukru

  6. Kolacik je skutocne vynikajuci, budem ho robievat casto a aj s hruskami, dakujem za skvely receptik Tinuska?

  7. Príliš tuhé cesto.
    Viac hladkej ako CZ.. A prášok do peciva/sóda chyba v rcp
    Pekný nápad ovocie s orechami prevonia

  8. Jeden z najnevydarenejšich receptov. Kolac je hutný, cesta bolo malo. A radsej by som ho nevyklapala. Je krajší upeceny s pudingom ako mokry z ovocia.

  9. Dobrý deň, ja sa tiež chcem spýtať prášok do pečiva netreba? Ďakujem

  10. ani mne sa nepodaril… pripominal skor sladkú pizzu,cesto asi vymyslím iné, inak chut ovocia a pudingu dobry.

  11. Žiaľ, ani mne sa nepodaril. ?
    Ako už bolo písané, tuhé cesto a zároveň veľmi málo cesta, ktoré nestacilo na celú formu a nie ešte, aby som ho rozdelila na dve časti… . Druhú dávku cesta som musela dorábať…
    Je ten recept takto naozaj v poriadku?
    Inak super nápad a skvelá kombinácia chutí.. ?

  12. Tinka, toho cesta je na plech s priemerom 26 cm máličko. Kde sa stala chyba? Ďakujem vopred za odpoveď, aby som si to v knižke opravila 🙏.

  13. Dúfam, ze kolac vyjde, keďže bolo toho cesta naozaj málo a neplýtvala som zbytočne surovinami, ale ako čítam komentáre, asi z toho nič nebude už teraz. Treba ten recept upraviť tak, aby ľudia zbytocne nevyhodili celkom dosť surovín.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.