Ryžová kaša so škoricou a psyliom

výborné naštartovanie dňa 🙂

Ryžová kaša so škoricou a psyliom
Ryžová kaša so škoricou a psyliom
Hodnotienie: 5
Hodnotenie: 3.6
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Vynikajúca a výživná raňajková kaša bez lepku, laktózy a kazeínu. Aj keď nemáte intolerancie, naozaj si pochutíte, celozrnná múka plus psylium prečisťujú a vystieľajú črevá, škorica naštartuje trávenie a orechy dodajú potrebné omega. Kaša je výborná aj pre malé detičky, mlieko je prirodzene sladké a netreba kašu už potom dosladzovať.
Ryžová kaša so škoricou a psyliom
Ryžová kaša so škoricou a psyliom
Hodnotienie: 5
Hodnotenie: 3.6
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Vynikajúca a výživná raňajková kaša bez lepku, laktózy a kazeínu. Aj keď nemáte intolerancie, naozaj si pochutíte, celozrnná múka plus psylium prečisťujú a vystieľajú črevá, škorica naštartuje trávenie a orechy dodajú potrebné omega. Kaša je výborná aj pre malé detičky, mlieko je prirodzene sladké a netreba kašu už potom dosladzovať.
Postup prípravy
  1. Kašu robím vždy odoka, v prípade potreby dosypem a dolejem ingrediencie, ale ak by ste chceli, môžem spísať podrobnejšie.
  2. Múku a mlieko pridáme do hrnca a minútku povaríme do zhustnutia. V prípade potreby rozriedime ešte mliekom. Vypneme, zamiešame psylium, dosladíme medom a posypeme škoricou. Orechy si môžete zamiešať do horúcej kaše, zostanú také šťavnaté.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Klíčkovanie klíčkov denník

Klíčky sú mikrorastlinky, ktoré vyrastú za pár dní z malých semienok. Obsahujú to najlepšie, čo môže v oblasti výživy dať mladá rastlinka zo semienka. Práve preto si nakličujeme semienka najmä v zime a v jarnom období, keď máme nedostatok vitamínov a chceme si posilniť imunitu a detoxikovať organizmus. Počas nakličovania sa v semienkach znásobujú živiny, vláknina, bielkoviny, vitamíny aj minerály. Klíčky obsahujú obrovské množstvo enzýmov, antioxidantov, aminokyselín, vitamínov aj minerálov, a to pri minimálnom množstve kalórií.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.