Cesto: 100 g ponákovej múky 50 g kokosovej múky 30 g tapiokovej múky 150 g alsan 2PL kopcovité karob (svätojánsky chlieb) 3PL kokosový cukor 2 čl bezfosfátový prášok do pečiva Plnka: 400g sojový tvaroh 300ml quinoa mlieko resp. iné rastlinné 4 väčšie vajíčka 1 vanilkový puding bez mlieka (DM) 80g vanilkový cukor s fruktózou 2PL medovicový med (resp. iný, alebo agáve, javorový sirup,…) Poleva 1 menšia fľaštička riedkého lekváru v tom prípade 1/2 balenia agaru resp. hustejší lekvár bez agaru Postup: Zo surovín na cesto si vypracujeme vláčne cesto, ktoré ak bude príliš husté pridáme vodu, ak riedke pridáme niektorú z múk. Keď máme cesto, ktoré sa nelepí tak ho vyvaľkáme a vložíme do formy v priemere 24cm tak, aby sme kraje cesta troška nadvihli vo forme. Potom si v miske zmiešame suroviny na plnku, poriadne ich zmixujeme. Nalejeme do formy na cesto a dáme piecť na 165°/45 minút. Po upečení necháme koláč vychladnúť a natrieme polevou, lekvárom. Koláč necháme poriadne stuhnúť, najlepšie do druhého dňa. A podávame. Dobrú chuť!
Pozri tiež
kokosové ježe – kokosy na snehu
úžasné, nadýchané, šťavnaté, svieže, no proste DOKONALÉ kokosové ježe Hodnotienie: 13 Hodnotenie: …