Domov / Recept / Úžasná karfiolová polievka

Úžasná karfiolová polievka

úplne mňam

Úžasná karfiolová polievka
Úžasná karfiolová polievka
Hodnotienie: 8
Hodnotenie: 3.88
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Táto polievka je naozaj chuťovo úžasna. Plná chuť zeleniny, chutí tak krémovo aj napriek tomu, že tam nie je žiadne maslo a jemná aróma, ktorú odovzdá karfiol, ktorý aj jemne zachrumká. Delikátna, gurmánska, celá rodina si pochutíte.
Množstvo Príprava
4 porcie 10 min
Doba varenia
10 min
Množstvo Príprava
4 porcie 10 min
Doba varenia
10 min
Úžasná karfiolová polievka
Úžasná karfiolová polievka
Hodnotienie: 8
Hodnotenie: 3.88
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Táto polievka je naozaj chuťovo úžasna. Plná chuť zeleniny, chutí tak krémovo aj napriek tomu, že tam nie je žiadne maslo a jemná aróma, ktorú odovzdá karfiol, ktorý aj jemne zachrumká. Delikátna, gurmánska, celá rodina si pochutíte.
Množstvo Príprava
4 porcie 10 min
Doba varenia
10 min
Množstvo Príprava
4 porcie 10 min
Doba varenia
10 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: porcie
Postup prípravy
  1. Do kanvice si dáme zovrieť 1,5 litra vody.
  2. Mrkvu aj zeler si ošúpeme a prekrojíme. Hokaido nešúpeme, prekrojíme ho napoly, vyberieme semiačka a odkrojíme hrubší polmesiac. Zeleninu pridáme do sekáčika s S nožmi, alebo mixéra a mixneme nadrobno.
  3. V hrnci rozhorúčime olivový olej, pridáme zeleninu, rascu a minútku orestujeme. Poprášime kurkumou, osolíme a zalejeme vriacou vodou z kanvice. Varíme 5 minút a následne polievku celú rozmixujeme.
  4. Karfiol si cez hlavičky nožom prekrojíme a rozoberieme na ružičky. Nakrájame si na malinké kocky aj cuketu a obe pridáme do hrnca. Varíme ešte 5 minút. Dochutíme soľou, citrónovou šťavou, trochou medu a čerstvou petržlenovou vňaťou.
Poznámka k receptu

TIP: Namiesto zeleru môžete pridať aj petržlen. Hokaido nahraďte akoukoľvek inou tekvicou.

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Ruská polievka “šči”

z fantastickej ruskej kuchyne Ruská polievka "šči" Hodnotienie: 0 Hodnotenie: 0 You: Hodnotenie receptu Tlačiť …

2 komentáre

  1. Pokievocka výborná len jej treba 2 krát toľko navarit. A karfiol nebol v tom čase dovážený musela som ho ešte naparit. Ale chuť výborná ?dakujem

  2. Polievocka a dovarit ospravedlnujem sa

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.