Žĺtkové rezy

Cesto: 250 g cukor mletý (práškový), 250 g maslo, 250 g orechy vlašské mleté, 250 g múka špaldová, 6 ks vaječný bielok, 1/2 ks kypriaci prášok. Poleva: 6 ks vaječný žĺtok, 280 g cukor mletý (práškový) Vymiešame mäkké maslo s cukrom na hladký krém, do ktorého prisypeme pomleté vlašské orechy a primiešame múku s kypriacim práškom. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a zľahka ho vmiešame do hmoty. Na plech položíme papier na pečenie a cesto naň rovnomerne rozotrieme. Vložíme do vopred vyhriatej rúry na 180 stupňov. Pečieme asi 30 minút. Kým sa cesto pečie, vymiešame cukor so žĺtkami do hustej peny a horúci koláč hneď po vybraní z rúry potrieme polevou. Tá rýchlo uschne a koláč necháme poriadne vychladnúť. Ostrým nožíkom namočeným v horúcej vode nakrájame rezy.

Autor: Peto

Pozri tiež

Šťavnatá banánová bábovka s čokoládou

Moji milí predstavujem vám dokonalú banánovú bábovku bez štipky cukru a bez laktózy 😍 Je hebká, štavnatá, vláčna a plná čokolády 🥰 Vhodná aj pre maličké deti, bez čokolády od 1 roka. Banány už nikdy nemačkajte vidličkou, ale urobte tak, ako je v postupe. Odmenou bude nádherné nadýchané a šťavnaté cesto.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.