Bravcove licka na burgundskej omacke a zemiakove pyre

Do hrnca nakrajame 5 mrkiev 3 petrzleny a 2 cibule. Pridame olej a restujeme kym sa zacne zelenina chytat o spodok. Pridame lyzicu a pol paradajkoveho koncentratu vyrestujeme a zalejeme cervenym vinom aby vznikla omacka… povarime a pridame trochu cukru soli a korenia. Samostatne si vyvarime bobkovy list s novym korenim tymianom a rozmarinom. Vyvar scedime a prilejeme do omacky. Licka 1kg si prudko zarestujeme a pridame do omacky. Dolejeme vodou tak aby boli licka zaliate cca 2cm nad. Prelejeme vsetko do lanskej mysi zakrijeme alobalom a pokrievkou a dame na 190C na 3hodiny piect… licka vyberieme ostatne prelejeme do hrnca dochutime trosku zredukujeme varenim a rozmixujeme na jemnu omacku. Podavame zo zemiakovym pyre a restovanym sampinonom

Autor: Branislav Harom

Pozri tiež

kokosové ježe – kokosy na snehu

úžasné, nadýchané, šťavnaté, svieže, no proste DOKONALÉ       kokosové ježe Hodnotienie: 12 Hodnotenie: …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.