Sezóna medvedieho cesnaku zahájená. Na náš organizmus pôsobí blahodárne, čistí ho a má výborné antibakteriálne a antibiotické vlastnosti. Je výborný, neskutočne chutný, vhodný ako základ do polievok, omáčok, na stejky či len tak na chlebík s reďkovkou 🙂 Príprava pesta z medveďka je jednoduchá a v tomto zložení vám vydrží v chladničke aj rok bez zavaránia.
Sezóna medvedieho cesnaku zahájená. Na náš organizmus pôsobí blahodárne, čistí ho a má výborné antibakteriálne a antibiotické vlastnosti. Je výborný, neskutočne chutný, vhodný ako základ do polievok, omáčok, na stejky či len tak na chlebík s reďkovkou 🙂 Príprava pesta z medveďka je jednoduchá a v tomto zložení vám vydrží v chladničke aj rok bez zavaránia.
Medvedí cesnak si umyjeme a osušíme na kuchynskej utierke.
Dáme ho do sekáčika s nožmi v tvare S, alebo mixéra spolu s ostatnými surovinami a pomelieme nadrobno.
Všetko závisí od chuti. Mixnúť, ochutnať a ešte dosoliť, docitrónoviť, atď. ako to máte radi.
Poznámka k receptu
Pozor : Tehotné a dojčiace opatrne, pretože má silné detoxikačné účinky.
Ak robím pesto na dlhšie skladovanie, používam len medvedí cesnak, olej a soľ. Ostatné si potom dochutím pred použitím, aby sa pre istotu nepokazil.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.
Odporúčam vyskúšať :)
Autor: Tinka Karmažín
Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.
Klíčky sú mikrorastlinky, ktoré vyrastú za pár dní z malých semienok. Obsahujú to najlepšie, čo môže v oblasti výživy dať mladá rastlinka zo semienka. Práve preto si nakličujeme semienka najmä v zime a v jarnom období, keď máme nedostatok vitamínov a chceme si posilniť imunitu a detoxikovať organizmus. Počas nakličovania sa v semienkach znásobujú živiny, vláknina, bielkoviny, vitamíny aj minerály. Klíčky obsahujú obrovské množstvo enzýmov, antioxidantov, aminokyselín, vitamínov aj minerálov, a to pri minimálnom množstve kalórií.
Dobrý deň, chcem sa spýtať, či môžem dať menej soli, pretože keď som ho robila podľa Vášho receptu, tak tak bolo strašne slané. Neviem si predstaviť, že by som si ho natrela na chlieb. Otázne je však, či vydrží taktiež dlho v chladničke, pretože soľ konzervuje a keď jej tam dám málo, môže sa mi to asi pokaziť. Však?
Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači.RozumiemViac informácii
Viac informacii
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
Prosim Vás, je možné pesto aj skladovať? Myslím dlhdodibo alebo je určené len na priamu konzumáciu? Ďakujem ?
Dobrý deň, chcem sa spýtať, či môžem dať menej soli, pretože keď som ho robila podľa Vášho receptu, tak tak bolo strašne slané. Neviem si predstaviť, že by som si ho natrela na chlieb. Otázne je však, či vydrží taktiež dlho v chladničke, pretože soľ konzervuje a keď jej tam dám málo, môže sa mi to asi pokaziť. Však?
A davali ste himalajsku sol ako je v recepte?Lebo ta je ovela menej slana ako obycajna sol.
Ahoj tinka tiez ma zaujima trvanlivost pesta 🙂 myslis ze by sa dalo zavarit? Dakujem
Dobry den, moj syn je alergik na orechy aj mandle zial, mozem to niecim inym nahradit ? alebo vobec nenahradzat?
dakujem zuzana
Dobrý deň, nie je náhodou chyba v recepte pri množstve soli? Postupovala som podľa receptu a pesto sa nedá jesť …je strašne presolené.