Domov / Recept / Brownie s čokoládovou aha penou

Brownie s čokoládovou aha penou

neodolateľne čokoládový

Brownie s čokoládovou aha penou
Print Recipe
O tomto koláčiku sa mi snívalo. A podaril sa. Nadýchané brownie s mega čokoládovou aha penou ❤️ Chutí neskutočne. Plná čokoládová chuť jemne podčiarknutá vrstvou kyselkavého džemu. Vyskúšajte :*
Množstvo Príprava
22 cm forma 30 min
Doba varenia Čas na oddych počas varenia
15 min 15 min
Množstvo Príprava
22 cm forma 30 min
Doba varenia Čas na oddych počas varenia
15 min 15 min
Brownie s čokoládovou aha penou
Print Recipe
O tomto koláčiku sa mi snívalo. A podaril sa. Nadýchané brownie s mega čokoládovou aha penou ❤️ Chutí neskutočne. Plná čokoládová chuť jemne podčiarknutá vrstvou kyselkavého džemu. Vyskúšajte :*
Množstvo Príprava
22 cm forma 30 min
Doba varenia Čas na oddych počas varenia
15 min 15 min
Množstvo Príprava
22 cm forma 30 min
Doba varenia Čas na oddych počas varenia
15 min 15 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: cm forma
Postup prípravy
  1. Rúru si predhrejeme na 180 stupňov bez ventilátora.
  2. Korpus je veľmi jednoduchý. Čokoládu s maslom si dáme nad paru roztopiť. Do misky si navážime múky, pridáme vajcia, med, prášok do pečiva, rozpustenú čokoládu s maslom a ručne metličkou vymiešame na vláčne cesto. Do formy na pečenie si zacvikneme papier na pečenie, alebo si vymastíme a vysypeme spodok. Nalejeme cesto, trikrát jemne buchneme o stôl, aby sa bublinky vstrebali a dáme piecť na 15 min. Kontrola špajlou, musí byť suchá. Ja sa riadim toho, že keď už koláčik zavoňá, tak je 🙂 Korpus necháme vychladnúť.
  3. Medzitým si pripravíme krém. Na sporák si dáme vyšší hrniec a nalejeme do nej trochu vody. Do nádoby s hrubým dnom si dáme vajce, žĺtok, cukor, položíme na hrniec a začneme mixérom šlahať. Šlaháme od začiatku a keď začne voda vrieť, oheň znížíme, aby sa nám zo zmesi nespravila praženica. Voda z hrnca sa nesmie dotýkať nádoby, krém pripravujeme nad parou. Šlaháme do hustej peny cca 5-10 min.
  4. Medzitým si rozpustíme nad parou čokoládu. Čokoládu zapracujeme mixérom do vajec. Primixujeme rum a odstavíme z ohňa bokom. Necháme trošku vychladnúť. Vyšlaháme si šlahačku a ručne stierkou jemne zapracujeme dokopy s vychladnutou čokoládou.
  5. Vychladnutý korpus nechávame stále vo forme, nevyberáme. Potrieme ho kyselkavým džemom a vylejeme naň čokoládový krém. Dáme zachladiť aspoň na dve hodiny. Potom preosejeme holandským kakaom a ozdobíme rozkrojenými jahodami.
Zdieľaj tento recept so svojimi známymi a podpor tým moju stránku.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Špaldové mrkváčiky so slivkovým džemom

zdravé a pritom neodolateľné Špaldové mrkváčiky so slivkovým džemom Print Recipe Koláčiky, ktoré milujú všetci …

Jeden komentár

  1. Dobrý deň, prosím o radu, myslíte, že by som touto skvelou penou mohla naplniť aj tortu? Stuhlo by mi to pekne? Ďakujem za odpoveď.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *