Domov / Recipe / Vykostené kuracie stehná s falošnou demi glace a restovaná zelenina

Vykostené kuracie stehná s falošnou demi glace a restovaná zelenina

vynikajúca omáčka so šťavnatým mäskom

Vykostené kuracie stehná s falošnou demi glace a restovaná zelenina
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tlačiť recept
Kto by nemiloval poctivú plnú chuť demi glace. Keď nemám čas variť ho 6 hodín, siaham po tejto "falošnej" rýchlej verzii. Chutí senzačne. Sladkastá chuť červenej restovanej cibuľky a výrazné koreniny dokopy neskutočnú chuť. Vyskúšajte. Za 25 min na stole :*
Servings Prep Time
2 porcie 10 min
Cook Time
15 min
Servings Prep Time
2 porcie 10 min
Cook Time
15 min
Vykostené kuracie stehná s falošnou demi glace a restovaná zelenina
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tlačiť recept
Kto by nemiloval poctivú plnú chuť demi glace. Keď nemám čas variť ho 6 hodín, siaham po tejto "falošnej" rýchlej verzii. Chutí senzačne. Sladkastá chuť červenej restovanej cibuľky a výrazné koreniny dokopy neskutočnú chuť. Vyskúšajte. Za 25 min na stole :*
Servings Prep Time
2 porcie 10 min
Cook Time
15 min
Servings Prep Time
2 porcie 10 min
Cook Time
15 min
Instructions
  1. Cibuľu si prekrojíme napoly a nakrájame na tenké polmesiačiky. Na panvici si rozhorúčime olivový olej a restujeme na malom ohni cibuľku dozlatova cca 2 minúty.
  2. Medzitým si pripravíme marinádu na demi glace. Sójovú omáčku, dijon, kečup, med, vodu, soľ, gulášové korenie, drvenú rascu si zamiešame dokopy. Umyté kuracie stehná poobaľujeme v marináde a pridáme k cibuľke. Zvýšime oheň, prilejeme aj zvyšok omáčky a dusíme pod pokrievkou z každej strany cca 6 minút. Keď sa nám šťava veľmi zredukuje, prilejeme trochu vody. Na záver vhodíme kus masla, vyžmýkame trochu citróna a dosolíme.
  3. Zo špargle si odkrojíme drevnaté konce a prekrojíme ju napoly. Vhodíme do vriacej vody a varíme 3 minútky. Zlejeme a premyjeme studenou vodou. Na panvici si rozhorúčime olivový olej pridáme nakrájanú cuketu na polmesiačiky a restujeme cca 1 minútku. Pridáme špargľu a za častého miešania restujeme ďalšie 4 minútky. Na poslednú minútku pridáme prehriať aj cherry rajčiny. Osolíme, okoreníme a pridáme plátok masla.
Share this Recipe

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Dusené teľacie na rasci s mrkvou a hráškom

Teľacie mäsko mám veľmi rada, pretože je jemné, mäkké a rýchlo spravené :) Navyše je pre deti obzvlášť výživné vďaka obsiahnutému železu a ľahšej tráviteľnosti. Mrkva a hrášok pridá omáčke veľmi jemnú a nasladlú chuť.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *