Bryndzová pomazánka Šmirkas

jedinečná, slovenská

Bryndzová pomazánka Šmirkas
Bryndzová pomazánka Šmirkas
Hodnotienie: 29
Hodnotenie: 4.41
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Úplne najviac na svete milujem naše slovenské tradičné recepty ❤️ A taká je aj moja Bryndziarka aka liptovský šmirkas. Len natrieť na chlebík, kopec jarnej zeleninky a vyložiť nohy na terase. A ešte si aj prírodnými probiotikami naštartujete črevnú mikroflóru.
Množstvo Príprava
4 porcie 10 min
Množstvo Príprava
4 porcie 10 min
Bryndzová pomazánka Šmirkas
Bryndzová pomazánka Šmirkas
Hodnotienie: 29
Hodnotenie: 4.41
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Úplne najviac na svete milujem naše slovenské tradičné recepty ❤️ A taká je aj moja Bryndziarka aka liptovský šmirkas. Len natrieť na chlebík, kopec jarnej zeleninky a vyložiť nohy na terase. A ešte si aj prírodnými probiotikami naštartujete črevnú mikroflóru.
Množstvo Príprava
4 porcie 10 min
Množstvo Príprava
4 porcie 10 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: porcie
Postup prípravy
  1. Najpr si nakrájame cibuľku, pokvapkáme ju citrónom, trošku posolíme a necháme 3 minútky postáť. Tento proces zabezpečí, že bude ľahšie stráviteľná.
  2. Ingrediencie musia mať izbovú teplotu. Najmä maslo, aby sa dalo roztlačiť. Do misky pridáme bryndzu, maslo, smotanu, horčicu, pridáme odstátu cibuľku a môžeme nasekať aj čerstvú pažítku. Pridáme mletú červenú papriku, zamiešame a vychutnávame.
Poznámka k receptu

TIP : Môžete pridať aj drvenú rascu.

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Klíčkovanie klíčkov denník

Klíčky sú mikrorastlinky, ktoré vyrastú za pár dní z malých semienok. Obsahujú to najlepšie, čo môže v oblasti výživy dať mladá rastlinka zo semienka. Práve preto si nakličujeme semienka najmä v zime a v jarnom období, keď máme nedostatok vitamínov a chceme si posilniť imunitu a detoxikovať organizmus. Počas nakličovania sa v semienkach znásobujú živiny, vláknina, bielkoviny, vitamíny aj minerály. Klíčky obsahujú obrovské množstvo enzýmov, antioxidantov, aminokyselín, vitamínov aj minerálov, a to pri minimálnom množstve kalórií.

Jeden komentár

  1. Milujem bryndzu a milujem čerstvý kváskový chlebík, takže sa už neviem dočkať ako si ich cez víkend vychutnám – táto pomazánka znie fantasticky (a navyše milujem recepty, ktoré sú hotové za chvíľku 🙂

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.