BRUSNICOVÁ BÁBOVKA S AMARETTOM

Potrebujeme (na malú bábovečku pre 4 osoby): .70 g masla .110 g kryštálového cukru .3 celé vajcia .50 g mletých mandlí .PDP .100 g jogurtu (ja som mala v chladničke akurát lesné plody 😀 ) .170 g hladkej múky .štipka soli .2 PL Amaretta .1-2 hrste sušených brusníc Ako na to: Maslo s cukrom vymiešajte do peny, pridajte celé vajíčka, jogurt a 1 PL Amaretta. Potom pridajte múku, mandle, PDP, soľ a spojte dokopy. Zohrejte si vodu v kanvici a zalejte ňou brusnice. Nechajte postáť 5 minút, horúcu vodu zlejte a pridajte ďalšiu lyžicu Amaretta. Takto zmäknuté brusnice stačí vysypať do cesta a cesto vyliať do maslom vymastenej a múkou vysypanej formy. Bábovku som piekla vo vyhriatej rúre na 160°C asi 45 minút tak, aby bola špajdla po vpichnutí do bábovky čistá a cesto nelepilo. Po vychladnutí zvyknem bábovky posypať nie len práškovým cukrom, ale aj štipkou škorice – páči sa mi tá vôňa a super chuť!

Autor: Barbora Ciconova

Pozri tiež

Šťavnatá banánová bábovka s čokoládou

Moji milí predstavujem vám dokonalú banánovú bábovku bez štipky cukru a bez laktózy 😍 Je hebká, štavnatá, vláčna a plná čokolády 🥰 Vhodná aj pre maličké deti, bez čokolády od 1 roka. Banány už nikdy nemačkajte vidličkou, ale urobte tak, ako je v postupe. Odmenou bude nádherné nadýchané a šťavnaté cesto.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.