Korpus:150g maslových sušienok, 1 lyžica mletej kávy, 80g masla, 100g dlhých piškót, 100ml silnej čiernej kávy Plnka: 500g mascarpone, 4 žĺtky, 250ml smotany na šľahanie, 2 lyžice hladkej múky, 150g práškového cukru Na zdobenie: 250ml smotany na šľahanie , 2 lyžice kakaa Korpus: Maslové sušienky zomelieme najemno, pridáme kávu a zmiešame maslom. Dno tortovej formy potrieme maslom a sušienkový základ natlačíme rovnomerne na dno formy. Na korpus poukladáme tesne vedľa seba piškóty namočené v káve. Plnka. V mixéry vyšľaháme mascarpone, šľahačku, žĺtka, múku a práškový cukor. Na pripravený korpus nalejeme plnku a zarovnáme. Pečieme na 170°C asi 50 min. Po upečení necháme cheesecake vychladnúť. Pred podávaním nanesieme na cheesecake vyšľahanú šľahačku pomocou cukrárskeho vrecka a posypeme kakaom.
Pozri tiež
Šťavnatá banánová bábovka s čokoládou
Moji milí predstavujem vám dokonalú banánovú bábovku bez štipky cukru a bez laktózy 😍 Je hebká, štavnatá, vláčna a plná čokolády 🥰 Vhodná aj pre maličké deti, bez čokolády od 1 roka. Banány už nikdy nemačkajte vidličkou, ale urobte tak, ako je v postupe. Odmenou bude nádherné nadýchané a šťavnaté cesto.