chrumkavé a štavnaté rezne, ktoré sa nevyprážajú
Mňam! Tento rok to budú naozaj chutné rezne. Konečne sa mi podarili tak, že zvnoku sú chrumkavé ako z kfc a vnútri šťavnaté. Navyše bez zdržiavania sa trojobalom a pečené na plechu naraz. Tak ak hľadáte zdravšiu variantu, dajte im šancu, sú vynikajúce.
Množstvo | Príprava |
5 rezňov | 15 min |
Doba varenia |
20 min |
|
|
Mňam! Tento rok to budú naozaj chutné rezne. Konečne sa mi podarili tak, že zvnoku sú chrumkavé ako z kfc a vnútri šťavnaté. Navyše bez zdržiavania sa trojobalom a pečené na plechu naraz. Tak ak hľadáte zdravšiu variantu, dajte im šancu, sú vynikajúce.
|
Čo budeme potrebovať
- 5 ks bravčové karé
- 200 gram smotanový jogurt 10%
- 1 ks vajce
- 2 PL olivový olej
- 100 gram ovsené vločky aj bezlepkové
- 100 gram parmezán
Množstvo: rezňov
Postup prípravy
- Rúru si predhrejeme na 170-180 stupňov hore dole bez ventilátora.
- Pripravíme si marinádu na mäsko. Jogurt, vajce a olej si dáme do misky. Ochutíme soľou, kurkumou, mletou červenou paprikou a zamiešame. Pripravíme si strúhanku, v ktorej budeme rezne obaľovať. Ovsené vločky si pomelieme najmno. Parmezán nastrúhame najemno a zmes zamiešame.
- Rezne trochu nakrojíme po obvode, ako je blana, cca piatimi pol centimetrovými zárezmi. Rezne tak zostanú pekne rovné. Na mäsko položíme igelit, alebo potravinovú fóliu a naklepeme ho. Neklepeme moc natenko, rezne potom budú suché.
- Mäsko najprv ponoríme do jogurtovej marinády a potom obalíme v pripravenej zmesi. Kladieme na plech vyložený s pečiacim papierom a pečieme cca 20 minút. Kontrolujte to podľa zlatavosti rezňov.
- Zdravší šalát z ktorého nie je ťažko nájdete tu : zemiakový šalát
Poznámka k receptu
TIP: rezne si môžete aj deň predtým namočiť do tejto zmesy, na druhý deň budú rezne krásne krehučké a mäkučké.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.
Vyskusane,overene,odteraz uz ziadne rezne v trojobale.?
jeeeej patka, mam taku radost, dakujem :*
Opäť výborný, zdravý a naozaj veľmi chutný receptik. Ďakujem Tinka 🙂 opäť palec hore 🙂
stanka mila, mam velku radost <3
Je to super recept robila som ale kuracie rezne keďže červene mäso nejem ; vďaka Tinka máte super recepty
Dobrý deň, prosím Vás tie rezne obalím v tých ovsených vločkách a v parmezán? To je ako že tá strúhanka?
Milá Tinka, výborné, chutné rezne, mňamka. Veľa Vašich receptov vyskúšaných, rada sa k nim vraciam a na polievkach som závislá. Na dovolenke som ich varila, priatelia ma chválili. Ďakujem za Váš blog.
Dobry den Tinka. Prosim Vas, poradte, co robim zle…Rezne (obal) sa mi zo spodu vobec neopiekol. Bol uplne tekuty. Neviem ci som spravila dobre, ked som si vlocky namlela uplne na jemno, az na muku. Dakujem za odpoved.
Dnes sme ich mali na obed, boli super, šťavnaté a veľmi chutné 🙂 Ďakujem za recept.
robili sme predvčerom, vynikajúce sú
Rezne super,len musela som ich dlhšie robiť a boli aj dosť suché.kde sa stala chyba? Inak šalat ku nim je super