Domov / Recept / Chrumkavé pečené rezne

Chrumkavé pečené rezne

chrumkavé a štavnaté rezne, ktoré sa nevyprážajú

Chrumkavé pečené rezne a zemiakový šalát
Chrumkavé pečené rezne a zemiakový šalát
Hodnotienie: 9
Hodnotenie: 4.56
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Mňam! Tento rok to budú naozaj chutné rezne?Konečne sa mi podarili tak, že zvnoku sú chrumkavé ako z kfc a vnútri šťavnaté ? Navyše bez zdržiavania sa trojobalom a pečené na plechu naraz ? Tak ak hľadáte zdravšiu variantu, dajte im šancu, sú vynikajúce ?
Množstvo Príprava
5 rezňov 15 min
Doba varenia
20 min
Množstvo Príprava
5 rezňov 15 min
Doba varenia
20 min
Chrumkavé pečené rezne a zemiakový šalát
Chrumkavé pečené rezne a zemiakový šalát
Hodnotienie: 9
Hodnotenie: 4.56
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Mňam! Tento rok to budú naozaj chutné rezne?Konečne sa mi podarili tak, že zvnoku sú chrumkavé ako z kfc a vnútri šťavnaté ? Navyše bez zdržiavania sa trojobalom a pečené na plechu naraz ? Tak ak hľadáte zdravšiu variantu, dajte im šancu, sú vynikajúce ?
Množstvo Príprava
5 rezňov 15 min
Doba varenia
20 min
Množstvo Príprava
5 rezňov 15 min
Doba varenia
20 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: rezňov
Postup prípravy
  1. Rúru si predhrejeme na 170-180 stupňov hore dole bez ventilátora.
  2. Pripravíme si marinádu na mäsko. Jogurt, vajce a olej si dáme do misky. Ochutíme soľou, kurkumou, mletou červenou paprikou a zamiešame. Pripravíme si strúhanku, v ktorej budeme rezne obaľovať. Ovsené vločky si pomelieme najmno. Parmezán nastrúhame najemno a zmes zamiešame.
  3. Rezne trochu nakrojíme po obvode, ako je blana, cca piatimi pol centimetrovými zárezmi. Rezne tak zostanú pekne rovné. Na mäsko položíme igelit, alebo potravinovú fóliu a naklepeme ho. Neklepeme moc natenko, rezne potom budú suché.
  4. Mäsko najprv ponoríme do jogurtovej marinády a potom obalíme v pripravenej zmesi. Kladieme na plech vyložený s pečiacim papierom a pečieme cca 20 minút. Kontrolujte to podľa zlatavosti rezňov.
  5. Zdravší šalát z ktorého nie je ťažko nájdete tu : zemiakový šalát
Poznámka k receptu

TIP: rezne si môžete aj deň predtým namočiť do tejto zmesy, na druhý deň budú rezne krásne krehučké a mäkučké.

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Plnené šampiňóny

šťavnaté vynikajúce a chutné Plnené šampiňóny Hodnotienie: 3 Hodnotenie: 3.33 You: Hodnotenie receptu Tlačiť recept …

6 komentárov

  1. Vyskusane,overene,odteraz uz ziadne rezne v trojobale.?

  2. Opäť výborný, zdravý a naozaj veľmi chutný receptik. Ďakujem Tinka 🙂 opäť palec hore 🙂

  3. Je to super recept robila som ale kuracie rezne keďže červene mäso nejem ; vďaka Tinka máte super recepty

  4. Dobrý deň, prosím Vás tie rezne obalím v tých ovsených vločkách a v parmezán? To je ako že tá strúhanka?

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.