400g sterilizovaného cíceru, 3 lyžice medu, 3 lyžice masla, 1 lyžička vanilkovej esencie, 100g nasekanej kvalitnej čokolády, alebo aj viac, štipku jedlej sódy, štipku soli na obalenie: čokoládu tmavú a bielu Cícer zlejeme a rozmixujeme spolu s ostatnými surovinami, okrem čokolády. Hmotu vymixujeme úplne do hladka. Osladíme podľa vlastnej chuti a nakoniec pridáme nasekanú čokoládu. Hmota je veľmi lepkavá preto ju dáme asi na pol hodiny do mrazáku a potom z nej formujeme guľky. Guľky dáme do mrazáku asi na 2 hodiny. Čokoládu rozpustíme a guľky v nej namáčame. Čokoláda na studených guľkách rýchlo tuhne a keď použijete kvalitnú čokoládu bude po stuhnutí krásne chrumkať, hlavne tú čokoládu iba roztopte, nepridávajte žiaden tuk. Nakoniec už len dozdobíme podľa vlastnej fantázie.
Pozri tiež
Šťavnatá banánová bábovka s čokoládou
Moji milí predstavujem vám dokonalú banánovú bábovku bez štipky cukru a bez laktózy 😍 Je hebká, štavnatá, vláčna a plná čokolády 🥰 Vhodná aj pre maličké deti, bez čokolády od 1 roka. Banány už nikdy nemačkajte vidličkou, ale urobte tak, ako je v postupe. Odmenou bude nádherné nadýchané a šťavnaté cesto.