Cinska specialita

Čínske slíže, alebo ryžu, ja dnes budem robiť oboje 😀 Kuracie prsia, asi tak 500 g, ja som robila z troch kusov, zeleninu ako bielu kapustu, červenú kápiu 3 ks, dve mrkvy, šampiňóny, hrášok, pór, ďalej soľ, korenie, kari korenie, solamyl, ocot, sójovú omáčku, vodu, sezamový olej, cukor 🙂 Kuracie prsia si nakrájame na tenké dlhé pásiky, osolíme, okoreníme, dáme dve lyžičky kari korenia a lyžičku solamylu, poriadne zmiešame a necháme chvíľku odstáť. Rozohrejeme si olej a kuracie prsia opečieme do zlatista, chvíľku podusíme a ak by sa nám prichytávali pridávame trocha vody. Zeleninu si nakrájame na tenké slížiky (mrkvu, kápiu), pórik a šampiňóny na koliečka a kapustu na kocôčky, ale je to na vás ako 😀 zeleninu tiež hodíme na olej, opražíme, ale nie dlho, len tak, aby nám mrkva z časti zmäkla a zostala ešte chrumkavá. Medzitým si v miske zmiešame 400 ml vody, 3 polievkové lyžice sójovej omáčky, dve lyžice cukru, dve lyžice octu, osolíme, okoreníme a tri lyžičky solamylu. Túto zmes nalejeme na zeleninu, necháme chvíľu povariť. Ak je omáčka veľmi hustá zriedime s vodou a naopak, aj riedka, pridáme ešte solamyl s vodou 🙂 Takto pripravenú hotovú omáčku nalejeme na opečené kari-mäsko 🙂 stačí už len nabrať na čínske slíže, či ryžu a špecialitka je hotová!

Autor: Miska Serdelova

Pozri tiež

Šťavnatá banánová bábovka s čokoládou

Moji milí predstavujem vám dokonalú banánovú bábovku bez štipky cukru a bez laktózy 😍 Je hebká, štavnatá, vláčna a plná čokolády 🥰 Vhodná aj pre maličké deti, bez čokolády od 1 roka. Banány už nikdy nemačkajte vidličkou, ale urobte tak, ako je v postupe. Odmenou bude nádherné nadýchané a šťavnaté cesto.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.