Nase oblubene ku kavicke ? 200 g 70 % cokolady +50 g masla rozpustime vo vodnom kupeli,medzitym si vyslahame 2 vajicka s cukrom (50 g) do penista a pridame cokoladu (nie horucu),do tejto hmoty pridame preosiatu muku (200 g – ja pouzivam spaldovu hladku a kokosovu muku) spolu s kypriacim praskom,kuskom soli a pridame vanilkovu esenciu. Vytvarujeme cesto (je lepive),ktore dane minimalne na 3 hodiny do chladnicky,mozte vsak cesto nechat v chladnicke aj celu noc. Pripravime si dva taniere,do jedneho dame krystalovy cukor (pouzivam trstinovy alebo kokosovy) a do druheho praskovy na obalovanie. Vytvarujem si gulky velkosti vlasskeho orechu a obalujem najskor v krystalovom cukre a potom v praskovom. Poukladam na plech vylozenym papierom na pecenie a pecieme na 170 stupnoch cca 10 min. Vrch susienok je chrumkavy,popraskany a vnutri su lahodne jemne. Dobru chut
Pozri tiež
Šťavnatá banánová bábovka s čokoládou
Moji milí predstavujem vám dokonalú banánovú bábovku bez štipky cukru a bez laktózy 😍 Je hebká, štavnatá, vláčna a plná čokolády 🥰 Vhodná aj pre maličké deti, bez čokolády od 1 roka. Banány už nikdy nemačkajte vidličkou, ale urobte tak, ako je v postupe. Odmenou bude nádherné nadýchané a šťavnaté cesto.