Recept: 6 ks vajec, 21 dag masla, 21 dag práškového cukru, 21 dag čokolády na varenie, 16,5 dag hladkej múky, 2 balíčky vanilínového cukru, 1/2 balíčka prášku do pečiva, Postup: Cukor, maslo a žĺtky vymiešame do peny, pridáme roztopenú čokoládu a zamiešame. Na záver pridáme múku s práškom do pečiva a sneh zo 6 bilekov. Pečieme vo veľkej tortovej forme na 180 stupňov cca 1 hod. Z polovičnej dávky si pripravíme ešte rovnaké cesto, ktoré upečieme v menšej forme. Plnka: 1 nugátový puding uvaríme s menším množstvom mlieka ( cca 350 ml) pri varení pridáme aj trocha masla a pár kúskov čokolády. Po vychladnutí pridáme celú nutellu. Plnku dáme 1 vrstvu do väčšieho a 1 vrstvu do menšieho korpusu.. Korpusy plnkou ponatierame aj z vonkajších strán. Na boky prilepíme rozvaľkaný marcipán. Posýpka na vrchy: upražíme karamel, v ktorom potom opražíme 1 balíček lieskových orieškov – necháme vytuhnúť a potom rozdrvíme sekáčikom. Na vrch môžeme ešte podľa chuti vyvaľkať rôzne veľké čokoládové guľy…. vrchnú časť marcipánu som ešte z boko. poliala extra tmavou čokoládovou polevou. Na oslave si tortu všetci veľmi pochvaľovali 🙂
Pozri tiež
Šťavnatá banánová bábovka s čokoládou
Moji milí predstavujem vám dokonalú banánovú bábovku bez štipky cukru a bez laktózy 😍 Je hebká, štavnatá, vláčna a plná čokolády 🥰 Vhodná aj pre maličké deti, bez čokolády od 1 roka. Banány už nikdy nemačkajte vidličkou, ale urobte tak, ako je v postupe. Odmenou bude nádherné nadýchané a šťavnaté cesto.