Čokoládovo-orechová torta

Cesto: 150 g čokolády 250 g masla 5 vajec 100 g práškového cukru 100 g vlašských orechov Na ozdobenie: 80 g čokolády 50 ml smotany na šľahanie 1 lyžica masla madľové plátky Korpus: čokoládu roztopíme so 150g masla vo vodnom kúpeli. Medzitým vyšľaháme mixérom celé vajíčka s cukrom do peny. Do zmesi postupne primiešame roztopenú čokoládu s maslom a nasekané orechy. Do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie vylejeme 1/3 pripravenej zmesi a pečieme pri 180 C asi 25 minút. Po upečení necháme korpus poriadne vychladnúť, ale nevyberáme z formy. Krém: Zvyšok čokoládovej zmesi varíme za stáleho miešania vo vodnom kúpeli približne 10 minút, kým nezhustne. Potom krém necháme trochu vychladnúť a ručne primiešame 100g masla (izbovej teploty). Natrieme na korpus a dáme zachladiť do chladničky. Na ozdobenie: V malom hrnci roztopíme v smotane čokoládu, keď trochu vychladne, primiešame 1 lyžicu masla. Pripravenou čokoládovou polevou polejeme celú tortu. Ozdobíme mandľovými plátkami a dáme zachladiť.

Autor: Adela Stachurova

Pozri tiež

Šťavnatá banánová bábovka s čokoládou

Moji milí predstavujem vám dokonalú banánovú bábovku bez štipky cukru a bez laktózy 😍 Je hebká, štavnatá, vláčna a plná čokolády 🥰 Vhodná aj pre maličké deti, bez čokolády od 1 roka. Banány už nikdy nemačkajte vidličkou, ale urobte tak, ako je v postupe. Odmenou bude nádherné nadýchané a šťavnaté cesto.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.