Blesková, zdravá a chutná.
Už dlho som mala takú chuť na poctivú rybičkovú pomazánku. Pamätám si ju z detstva zo školskej jedálne. Chutila božsky. Veľmi som si želala, pripraviť ju poctivo, jemnučkú, nadýchanú, lahodnú. Presne taká sa mi podarila. K tomu posledné rajčinky z našej záhradky ❤
Množstvo | Príprava |
2 porcie | 5 minút. |
|
Už dlho som mala takú chuť na poctivú rybičkovú pomazánku. Pamätám si ju z detstva zo školskej jedálne. Chutila božsky. Veľmi som si želala, pripraviť ju poctivo, jemnučkú, nadýchanú, lahodnú. Presne taká sa mi podarila. K tomu posledné rajčinky z našej záhradky ❤
|
Čo budeme potrebovať
- 125 gram makrela v oleji
- 35 gram lučina alebo iný čerstvý roztierateľný syr
- 25 gram maslo 82%-né zmäknuté
- 1 čl dijon horčica
- na dochutenie čestvé bylinky: majoránka, bazalka, citronová šťava, soľ
Množstvo: porcie
Postup prípravy
- Rybičky si zlejeme z oleja a dáme do sekáčika s S nožmi. Pridáme všetky ostatné ingrediencie a krátko zmixujeme na nadýchanú pomazánku.
Poznámka k receptu
TIP: Takto môžete použiť akúkoľvek rybku, ktorú máte radi. Do pomazánky môžete najemno nastrúhať aj mrkvu.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.
Ja ju robievam zo sardiniek a tuniaka, jedno v olivovom oleji, druhé vo vlastnej šťave (aké mala, take dala bez oleja a bez stavy), vymiešam v stroji s maslom, tav. syrom (ale určite nie kozím), trochu čierneho korenia, troška Sardelovej pasty, horčice za lyžičku, a s čerstvou cibuľkou a 2 vajíčkami na tvrdo, nakrájané na jemno už len premiešam. A samozrejme citrónová šťava na záver. Zmizne skôr ako by som chcela… 🙂
ja som dnes urobila podľa vás, a nátierka je fantastická! chutila aj drobcovi, napriek tomu že v nej nie je cibuľka je lahodná a jemná. ja som skoro vyjedla celú misku sama 😄 Tinka tebe ďakujem za inšpiráciu.
Tinka,výýýborná,tak ako všetky recepty od teba:)