Rybičková nátierka

Blesková, zdravá a chutná.

Rybičková nátierka
Rybičková nátierka
Hodnotienie: 27
Hodnotenie: 3.44
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Už dlho som mala takú chuť na poctivú rybičkovú pomazánku. Pamätám si ju z detstva zo školskej jedálne. Chutila božsky. Veľmi som si želala, pripraviť ju poctivo, jemnučkú, nadýchanú, lahodnú. Presne taká sa mi podarila. K tomu posledné rajčinky z našej záhradky ❤
Množstvo Príprava
2 porcie 5 minút.
Množstvo Príprava
2 porcie 5 minút.
Rybičková nátierka
Rybičková nátierka
Hodnotienie: 27
Hodnotenie: 3.44
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Už dlho som mala takú chuť na poctivú rybičkovú pomazánku. Pamätám si ju z detstva zo školskej jedálne. Chutila božsky. Veľmi som si želala, pripraviť ju poctivo, jemnučkú, nadýchanú, lahodnú. Presne taká sa mi podarila. K tomu posledné rajčinky z našej záhradky ❤
Množstvo Príprava
2 porcie 5 minút.
Množstvo Príprava
2 porcie 5 minút.
Čo budeme potrebovať
Množstvo: porcie
Postup prípravy
  1. Rybičky si zlejeme z oleja a dáme do sekáčika s S nožmi. Pridáme všetky ostatné ingrediencie a krátko zmixujeme na nadýchanú pomazánku.
Poznámka k receptu

TIP: Takto môžete použiť akúkoľvek rybku, ktorú máte radi. Do pomazánky môžete najemno nastrúhať aj mrkvu.

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Klíčkovanie klíčkov denník

Klíčky sú mikrorastlinky, ktoré vyrastú za pár dní z malých semienok. Obsahujú to najlepšie, čo môže v oblasti výživy dať mladá rastlinka zo semienka. Práve preto si nakličujeme semienka najmä v zime a v jarnom období, keď máme nedostatok vitamínov a chceme si posilniť imunitu a detoxikovať organizmus. Počas nakličovania sa v semienkach znásobujú živiny, vláknina, bielkoviny, vitamíny aj minerály. Klíčky obsahujú obrovské množstvo enzýmov, antioxidantov, aminokyselín, vitamínov aj minerálov, a to pri minimálnom množstve kalórií.

4 komentáre

  1. Ja ju robievam zo sardiniek a tuniaka, jedno v olivovom oleji, druhé vo vlastnej šťave (aké mala, take dala bez oleja a bez stavy), vymiešam v stroji s maslom, tav. syrom (ale určite nie kozím), trochu čierneho korenia, troška Sardelovej pasty, horčice za lyžičku, a s čerstvou cibuľkou a 2 vajíčkami na tvrdo, nakrájané na jemno už len premiešam. A samozrejme citrónová šťava na záver. Zmizne skôr ako by som chcela… 🙂

    • ja som dnes urobila podľa vás, a nátierka je fantastická! chutila aj drobcovi, napriek tomu že v nej nie je cibuľka je lahodná a jemná. ja som skoro vyjedla celú misku sama ? Tinka tebe ďakujem za inšpiráciu.

  2. Tinka,výýýborná,tak ako všetky recepty od teba:)

  3. Tato pomazanka je jedna legenda😃vzdy ked ju spravim vsetci si pytaju recept☺️ ja davam, ale makrelu v paradajkovom naleve a chuti vyborne🙂

Napísať odpoveď pre mackaB. Zrušiť odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.