Cviklové palacinky

Potrebujeme (na 6 veľkých palaciniek): .2 menšie cvikly .2 vajcia .100 g hladkej múky .250 ml mlieka (ak sa bude zdať cesto príliš husté, kvapku pridajte) .olej .1 ČL soli .mleté čierne korenie .200 g smotanového syr .100 g bryndze .1/2 ČL soli .tymian .100 g šunky .rukola Ako na to: Cvikle uvarte domäkka v šupke (aby nestratili typickú farbu) a po zmäknutí ich ošúpte, pokrájajte na kúsky a spolu s vajíčkami, múkou, mliekom a soľou ich rozmixujte dohladka. Upečte 6 ks veľkých palaciniek. Aby sa nelepili, pred pečením každej palacinky pomastite panvicu olejom. Každú palacinku natrite zmesou syra, bryndze, korenia, soli, tymianu. Pred rolovaním položte na palacinku plátok kvalitnej šunky a do stredu umiestnite kôpku rukoly, ktorá dodá palacinke svojskú chuť.

Autor: Martin Mudry

Pozri tiež

kokosové ježe – kokosy na snehu

úžasné, nadýchané, šťavnaté, svieže, no proste DOKONALÉ       kokosové ježe Hodnotienie: 13 Hodnotenie: …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.