Ľahký chutný vege obed.
Postup prípravy
- Pohánku si namočíme na cca 2 hodiny. Po dvoch hodinách varíme aj s tou vodou cca 10 minút. Vodu zlejeme.
- Do hrnca si dáme variť cviklu (v celosti, aby nestratila farbu; naj je, keď je menšia, aby sa dlho nevarila). Vodu mierne osolíme a varíme cca 15 minút od bodu varu. Vodu nevylejeme, budeme ňou podlievať pohánku.
- Na oleji si speníme pórik a na to dáme pohánku. Pridáme čerstvé oregano, pizzové korenie, sójovú omáčku, citrónovú šťavu - všetkého trošku podľa chuti. Podlievame vodou z cvikly a zeleninovým vývarom. Ak nemáme vývar, kľudne dajte trošku z akejkoľvek polievky (nemliečnej). Takto redukujeme na ohni cca 15 minút, kým sa nám voda vyvarí a pohánkoto zafarbí.
- Cviklu si pokrájame na malé kúsky, osolíme a zamiešame dokopy. Servírujeme s nastrúhaným parmezánom a čerstvou petrželkou.
Poznámka k receptu
TIP: Voda by sa nemala úplne vypariť, malo by byť vláčne. Ideálna príloha k pohánkotu je aktuálna kyslá kvasená kapusta. 😉 Môžete variť aj všetko v jednom hrnci. Bon appetit 😉
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.