Domace kaiserky a mrkvova pomazanka

Na moje DOMÁCE KAISERKY potrebujeme: tri šálky hladkej bielej špaldovej múky šálku aj pól vlažnej vody lyžičku soli lyžicu kr. cukru pol deci oleja ľanové a sezamové semienka vodu a soľ na potretie 7 g sušeného droždia Z múky, vody, droždia, soli, cukru, oleja a dvoch lyžičiek ľanových semienok si vypracujeme cesto a dáme na teplé miesto vykysnúť. Keď je vykysnuté, preklopíme si ho na pomúčenú dosku a pomaly si „odždibujeme“ z cesta a tvoríme si malé bochníky, ktoré si ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Takto necháme podkysnúť asi 15 minút, zoberieme si nožík namočíme si ho do vlažnej vody, aby sa nám cesto na nôž neprilepovalo a zarezávame do bochníkoch hlboké zárezy. Nakoniec potrieme vodou, v ktorej máme roztopenú soľ, posypeme sezamom a ľanovými semienkami, necháme chvíľu podkysnúť a šup do rúry, na 5 minút rozohriatej na 200 stupňov, potom stiahneme na 180 a kaiserky dopečieme, až kým nemajú krásnu hnedkastú farbu, vytiahneme a necháme vychladnúť 😀 MRKVOVÁ POMAZÁNKA Jednu veľkú mrkvu si očistíme, nastrúhame na strúhadle, pridáme 3 na tvrdo uvarené vajíčka, ktoré si nastrúhame na jemno, pridáme asi 100 g dobre rozotierateľného kravského masla, tavený syr, buď v črievku, alebo 5 ks trojuholníkového, trošinka osolíme a poriadne premiešame 😀 a dáme do chladu…mnooo a po hodinke, môžme natierať aj na moje úžasné kaiserky 😀

Autor: Miska Serdelova

Pozri tiež

Šťavnatá banánová bábovka s čokoládou

Moji milí predstavujem vám dokonalú banánovú bábovku bez štipky cukru a bez laktózy 😍 Je hebká, štavnatá, vláčna a plná čokolády 🥰 Vhodná aj pre maličké deti, bez čokolády od 1 roka. Banány už nikdy nemačkajte vidličkou, ale urobte tak, ako je v postupe. Odmenou bude nádherné nadýchané a šťavnaté cesto.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.