Fantastický domáci aperol bez cukru, farbív a aróm, dokonca s vitamínmi 🙂 Ohúrite akúkoľvek návštevu. Najprv padnú do kolien z farby a potom z chute . Pripravte si tento úžasný ríbezľovo-grepový likér.
Fantastický domáci aperol bez cukru, farbív a aróm, dokonca s vitamínmi 🙂 Ohúrite akúkoľvek návštevu. Najprv padnú do kolien z farby a potom z chute . Pripravte si tento úžasný ríbezľovo-grepový likér.
2-3decivodkaalebo iný biely alkohol, domáca, rum..
Množstvo: ml
Postup prípravy
Ríbezle si odstopkujeme a dáme do mixére. Vyžmýkame do nich šťavu z grepu a rozmixujeme. Precedíme a prepasírujeme cez sitko, aby sme sa zbavili kôstiek.
Do precedenej šťavy pridáme med a poriadne zamiešame. Vyžmýkame citrón aj limetku (pozor na kôstky). Prelejeme cez sitko do fľaše a dolejeme vodkou. Podávame vychladené buď ako shot, alebo ako špric so sódou, prípadne šampanským.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.
Odporúčam vyskúšať :)
Autor: Tinka Karmažín
Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.
Keď vymixujete ríbezle neurobí sa vám pena? Treba ju pozbierať? Dosť sa jej urobilo, síce nejaká klesla, len ci sa nepokazí drink?? Síce asi nestihne? taký je skvelý ?
Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači.RozumiemViac informácii
Je výborný, robila som prvý krát minulý rok a tento rok urobím zasa.
Tinka, prosim ta, ako sa to ma skladovat? A ako dlho asi vydrzi? Vdaka. Zatial je v chladnicke, mnam!
Aj mňa by to celkom zaujímalo. Ďakujem
Aj ja by som rada vedela ako to skladovať….či to musí byť v chladničke…alebo ako dlho to “vydrží” ? vďaka
Keď vymixujete ríbezle neurobí sa vám pena? Treba ju pozbierať? Dosť sa jej urobilo, síce nejaká klesla, len ci sa nepokazí drink?? Síce asi nestihne? taký je skvelý ?