Domáci čokoládový puding

Ingrediencie: 250ml smotany na šľahanie, 500 ml mlieka, 2 PL kukuričného škrobu, 3 PL hnedého cukru, 30 g kakaa, štipka soli, 2 žĺtky, 3 KL masla, 60 g horkej čokolády. Žĺtky vyšľaháme do peny. Zmiešame smotanu a mlieko. 2/3 zmesi dáme variť. Kakao rozmiešame s vriacou vodou ( cca 4 PL ) a zamiešame spolu so škrobom, cukrom a štipkov soli do zvyšného mlieka so smotanou. Z horúcej zmesi mlieka pridáme pár lyžíc do vyšľahaných žĺtkov a zamiešame. Zmes s kakaom vylejeme do hrnca s mliekom a miešame do zhustnutia. Nakoniec spolu s maslom zamiešame do zhustnutého pudingu nasekanú čokoládu.

Autor: Eva Gajdosova

Pozri tiež

Šťavnatá banánová bábovka s čokoládou

Moji milí predstavujem vám dokonalú banánovú bábovku bez štipky cukru a bez laktózy 😍 Je hebká, štavnatá, vláčna a plná čokolády 🥰 Vhodná aj pre maličké deti, bez čokolády od 1 roka. Banány už nikdy nemačkajte vidličkou, ale urobte tak, ako je v postupe. Odmenou bude nádherné nadýchané a šťavnaté cesto.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.