Dvojfarebné špaldové muffiny s banánom

Na cca 18 kusov potrebujeme 250 gramov špaldovej múky 200 gramov hnedého cukru 4 vajcia prášok do pečiva 150 ml vody 100ml oleja 2 lyžice kyslej smotany/ nemusí byť, ale kedže je múka hustejšia, tak to dobre zjemni konzistenciu, aby neboli suché kakao banán Postup Žĺtky vymiešame do penista, postupne pridáme hnedý cukor. Necháme mixérom dobre vymiešať. Potom prilievame pomaly teplú vodu, teplú preto, aby sa roztopil cukor. Po vode pomaly prilievame olej. Keď je masa dobre premiešaná, po lyžičkám pridáme múku do pečiva. Nakrájam banán na kocky a pridám do cesta. Nakoniec pridám kyslú smotanu na zjemnenie hustoty. Necháme dôkladne premiešať, aby sa nám všeko pekne prepojilo. Pripravím si sneh, ktorý potom jemne vmiešam do cesta. Oddelim si časť cesta, cca 18 lyžíc na 18 kusov, do ktorého pridám kakao. Svetlou zmesou naplním košicky a potom dám ešte do stredu po 1 polievkovú lyžicu hnedého cesta. Pečieme 25 minút v teplovzdušnej rúre pri teplote 170 C.

Autor: Lenka Stecenkova

Pozri tiež

Šťavnatá banánová bábovka s čokoládou

Moji milí predstavujem vám dokonalú banánovú bábovku bez štipky cukru a bez laktózy 😍 Je hebká, štavnatá, vláčna a plná čokolády 🥰 Vhodná aj pre maličké deti, bez čokolády od 1 roka. Banány už nikdy nemačkajte vidličkou, ale urobte tak, ako je v postupe. Odmenou bude nádherné nadýchané a šťavnaté cesto.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.