Chuti skvelo aj bez kila cukru 🙂 cesto • 6 PL hladkej celozrnnej špaldovej múky, • 5 PL mletých orechov, • 4 vajcia, • 1 PL kypriaceho prášku do pečiva, • 6 PL trstinového cukru, • 1/8 šálky vody. KRÉM • 250g jemného nízkotučného tvarohu, • 3-4 PL medu, • 1 ČL vanilkového extraktu, • 2 PL mletých orechov, Poleva • 40g kvalitnej horkej čokolády. POSTUP • Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtka vymiešame s cukrom, pridáme mleté orechy a vodu. Žĺtkovú zmes pridáme k bielkom a jemne stierkou zamiešame, aby sa cesto spojilo a ostalo nadýchané. • Menší plech vyložíme papierom na pečenie a naplníme cestom, dá sa použiť aj silikónová forma, napr. na biskupský chlebík. Pečieme na 170°C asi 45 minút. Hotový koláčik necháme odpočinúť a vychladnúť. • Tvaroh zmiešame s orechmi, osladíme medom a dochutíme vanilkovým extraktom. Upečený korpus som prekrojila na dva (na polovicu plechu) a každý som ešte prekrojila na polovicu (výškovo) ak sa pečie vo forme na chlebík stačí prekrojiť 3x na pláty. Pláty plníme tvarohovou plnkou, poslednú vrstvu tvorí tvaroh, na ktorý som namrvila trochu cesta a zmiešala s orechami. Nakoniec vo vodnom kúpeli rozpustíme asi 40g čokolády a koláč jemne polejeme.
Pozri tiež
Šťavnatá banánová bábovka s čokoládou
Moji milí predstavujem vám dokonalú banánovú bábovku bez štipky cukru a bez laktózy 😍 Je hebká, štavnatá, vláčna a plná čokolády 🥰 Vhodná aj pre maličké deti, bez čokolády od 1 roka. Banány už nikdy nemačkajte vidličkou, ale urobte tak, ako je v postupe. Odmenou bude nádherné nadýchané a šťavnaté cesto.