Francúzske palacinky

Palacinky s pomarančovo-amarettovým karamelom. Cesto na palacinky: (Každý má to svoje dobré. Úspech je v konzistencii – nie príliš husté ani príliš riedke. K vláčnosti nám pomôže štipka sódy bicarbóny) 500 ml mlieka 250 g hladkej múky (pšeničnej, ražnej alebo špaldovej – fantázii sa medze nekladú) 2 vajcia štipka soli, trošku vanilky a štipka sódy bicarbóny – palacinky upečieme na panvici s nepriľnavým povrchom, poskladáme si ich hneď na trojuholníčky Pomarančovo-amarettový karamel: 3 veľké pomaranče (pomarančový džús nie je ono, je dobré keď máte origi pomaranče, ktoré sú nakyslasté a aromatické) – odšťavíme si ich 100 g masla 5 cl amaretta (pokojne aj podľa chuti) 100 g kryštálového cukru – v hlbšej panvici si rozpustíme maslo, vsypeme doň cukor, ktorý necháme roztopiť na karamel. Keď sa pekne ťahá, vlejeme do masy pomarančovú šťavu. Nezľaknime sa kypenia. Cukor prirodzene stvrdne, no my ho miešaním opäť rozpustíme. Prídáme amaretto, ktoré karamelu dodá úžasnú arómu. Alkohol vyredukujeme, takže sa nebojme servírovať palacinky aj deťom. Karamel si necháme ohrievať na najslabšom ohni. Palacinkové trojuholníčky vykúpeme v pomarančovo-amarettovom sirupe z každej strany. Hneď servírujeme. Môžeme ozdobiť pomarančom, šľahačkou, ktorú pokvapkáme zvyšným sirupom. Dobrú chuť!

Autor: Zofia Sepesiova

Pozri tiež

Šťavnatá banánová bábovka s čokoládou

Moji milí predstavujem vám dokonalú banánovú bábovku bez štipky cukru a bez laktózy 😍 Je hebká, štavnatá, vláčna a plná čokolády 🥰 Vhodná aj pre maličké deti, bez čokolády od 1 roka. Banány už nikdy nemačkajte vidličkou, ale urobte tak, ako je v postupe. Odmenou bude nádherné nadýchané a šťavnaté cesto.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.