Recept som našla, keď mal manžel meniny a ja som mu chcela spraviť radosť. Miluje gaštanové pyré, preto som hľadala niečo nove, neokukané a zaroven chutne. A nasla som… Odvtedy sa stal tento kusok nasim oblubenym a robime ho stale, na oslavy, navstevy, vyrocia…vzdy ked je prilezitost. Minule si ho na narodeniny vyziadala aj nasa dcerka. Potesim aj vsetkych, ktori nemozu muku, pretoze kolacik obsahuje iba mandlovu muku. To spojenie gastanoveho pyre, mandlovej muky, ribezloveho dzemu a kvalitnej cokoladove polevy…hm…uz teraz rozmyslam kedy ho zas upeciem. A tu je recept: 200 g gastanoveho pyre, 200 g mletych mandli, 100 g praskoveho cukru, 1 vanilkovy cukor, 100 g rozpusteneho masla, 3 zltka, 3 bielka – sneh. Gastanove pyre nastruham, pridam vsetky ostatne ongrediencie, a nakoniec sneh z bielkov. Dam do formy a peciem cca 35-40 min / na 180 stupnoch. Po upeceni kolacik potriem dzemom a oblejem cokoladovou polevou, mne sa najviac osvedcila ganache. Dozdobime podla fantazie. Dobru chut!
Pozri tiež
Šťavnatá banánová bábovka s čokoládou
Moji milí predstavujem vám dokonalú banánovú bábovku bez štipky cukru a bez laktózy 😍 Je hebká, štavnatá, vláčna a plná čokolády 🥰 Vhodná aj pre maličké deti, bez čokolády od 1 roka. Banány už nikdy nemačkajte vidličkou, ale urobte tak, ako je v postupe. Odmenou bude nádherné nadýchané a šťavnaté cesto.