Výborná odľahčená verzia francúzskych zemiakov 🙂
Milujem sezónne variť a s radosťou čakať na každú jednu plodinu, vymýšlať z nej recepty, ktoré potom vychutnávam na jazýčku <3 hravo, zdravo, chutne a bez výčitiek <3 táka je moja kuchyňa :) nazriete do nej? :*
Množstvo | Príprava |
3 porcie | 15 min |
Doba varenia |
35-40 min |
|
|
Milujem sezónne variť a s radosťou čakať na každú jednu plodinu, vymýšlať z nej recepty, ktoré potom vychutnávam na jazýčku <3 hravo, zdravo, chutne a bez výčitiek <3 táka je moja kuchyňa :) nazriete do nej? :*
|
Čo budeme potrebovať
- 3 ks zemiaky
- 20 ks ružičkový kel
- 1 ks cuketa malá
- 1 balenie tuniak v olivovom oleji
- 200 ml 12 % tná smotana na varenie
- 2 ks vajcia
- 1/3 ks pór
- 200 gram tvrdý syr napr. Eidam
- 1 ks mrkva
Množstvo: porcie
Postup prípravy
- Predhrejeme si rúru na 180 stupňov bez ventilátora.
- Kel si umyjeme, odrežeme kúsok zospodu a spodné dva listy odstránime. Prerežeme si ho napoly a minutu oblanšírujeme. Tzn: hrniec s osolenou vodou privedieme do varu, vhodíme tam kel na presne 2 minuty vodu zlejeme a ihneď dáme kel do studenej vody. Je to dobré kvôli tomu, že kel nám nestratí na farbe a zostane chrumkavý.
- Zemiaky si ošúpeme, nakrájame na tenšie kolieska a uložíme ich na dno zapekacej misky. Na zemiaky si rozvrstvíme rovnomerne kel. Na to opäť zemiaky, konzervu tuniaka stečeného zo šťavy a na to na kolieska nakrájanú cuketu.
- Vymiešame si zálievku - smotanu, vajíčka, soľ, čerstvá petržlenová vňatka, najemno nakrájaný pór, pažítka a drvená rasca, rozmiešame poriadne habarkou aby sa nám vajcia spojili so zmesou a dáme zapiecť do rúry na cca 30-35 min. Uvidíte to podľa toho, že nám zmes začne hnednúť. Vtedy vyberieme, nastrúhame na hrubo na vrch syr, potom nastrúhame najemno mrkvu a dáme ešte zapiecť na 10 min.
Poznámka k receptu
TIP : Výborne sa k jedlu hodí čerstvý cviklový šalát.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.