Hokkaido – fenyklova polievka s rozmarinom

2 tekvice hokkaido 1 fenykel 1ks mrkva 3ks limetove listy 250ml smotana 40% Chilli Trstinovy cukor Sol Korenie Tekvicove semiacka Rozmarin cerstvy zazvor Tekvicu poriadne umyjeme (nesupeme) a nakrajame na kocky, dame na papier na pecenie, posypeme cukrom a dame na 15 minut piect, aby tekvica skaramelizovala. Kym sa tekvica pecie orestujeme si pokrajanu mrkvu. Pridame hotovu tekvicu,fenykel, podlejeme trochou vody a povarime. Rozmixujeme ponornym mixerom a vhodime limetove listy, sol a korenie, smotanu a zazvor. (zazvor asi 1.5cm kusok len na vyvarenie) nestruhame ho tam surovy ostali by tam drevite stonky. Vyvareny ho potom vyberieme von. Chvilku pred odstavenim pridame chilli-podla toho kto ma ako rad pikantne.. a vetvicku rozmarinu. Na panvicke na troche olivoveho oleja orestujeme tekvicove semiacka, trochu posolime. Pridame si do polievky.

Autor: Dana Stranovska

Pozri tiež

Šťavnatá banánová bábovka s čokoládou

Moji milí predstavujem vám dokonalú banánovú bábovku bez štipky cukru a bez laktózy 😍 Je hebká, štavnatá, vláčna a plná čokolády 🥰 Vhodná aj pre maličké deti, bez čokolády od 1 roka. Banány už nikdy nemačkajte vidličkou, ale urobte tak, ako je v postupe. Odmenou bude nádherné nadýchané a šťavnaté cesto.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.