Hubová máčanka

Absolutne unikatne rusnacke jedlo, jedlo chudobnych, napriek tomu gurmansky zazitok… My ho milujeme, neodmyslitelne patri k nasmu zimnemu jedalnicku. Vacsia hrst miesanych susenych hub, stava z kyslej kapusty (juška) asi 350ml, cesnak 3 vacsie struciky, bobkovy list, nove korenie, cierne korenie, rasca, sol, majoran, biela alebo spaldova muka, slaninka a cibula na ozdobu. Huby uvarime v priblizne 600ml vody s 3 zrnkami noveho korenia, viacerymi zrnkami cierneho korenia, rascou, cesnakom a bobkovym listom. Ked su makke a vyvarene, vyberieme ich a do vyvaru prilejeme jušku, osolime a privedieme k varu. Ked sa nam vypari voda, prilejeme trochu prevarenej. V 200ml vody rozhabarkujeme 3 polievkove lyzice muky a pridame do hrnca. Povarime. Na zaver pridame aj uvarene huby a spolu prehrejeme. Vypneme a prisypeme majoran, poriadne premiesame. Popritom si vypecieme slaninku na panvici, pokrajanu na kocky, vyberieme a vo vypeku opecieme do chrumkava cibulu nakrajanu na pasiky. Podavame s chlebom/pecivom, ktore namáčame do taniera – pretoze ide o máčanku 😉 Dobru chut!

Autor: Lucia Jancikova

Pozri tiež

Šťavnatá banánová bábovka s čokoládou

Moji milí predstavujem vám dokonalú banánovú bábovku bez štipky cukru a bez laktózy 😍 Je hebká, štavnatá, vláčna a plná čokolády 🥰 Vhodná aj pre maličké deti, bez čokolády od 1 roka. Banány už nikdy nemačkajte vidličkou, ale urobte tak, ako je v postupe. Odmenou bude nádherné nadýchané a šťavnaté cesto.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.