JAHODOVÉ REZY

Potrebujeme (18 cm forma): .130 g hladkej múky .50 g práškového cukru .2 g soli .120 g studeného masla Plnka: .300 g čerstvých jahôd .2 vajcia .150 g kryštálového cukru .šťava z 1 citróna .2 lyžice kukuričného škrobu Ako na to: Na cesto v rukách alebo pomocou kuchynského robota vytvorte hladké cesto, ktorým vysteliete formu s papierom na pečenie na jej dne. Dajte piecť dozlatova, asi 10-15 minút pri 160°C Na plnku v mixéri rozmixujte jahody, cukor, vajcia, škrob a šťavu z citróna a nalejte na predpečený korpus. Pečte tak, aby sa plnka prestala triasť (asi 30-40 minút pri 160°C). Nechajte voľne vychladnúť a môžete sa doň hneď pustiť, je to mňamka 🙂

Autor: Barbora Ciconova

Pozri tiež

Šťavnatá banánová bábovka s čokoládou

Moji milí predstavujem vám dokonalú banánovú bábovku bez štipky cukru a bez laktózy 😍 Je hebká, štavnatá, vláčna a plná čokolády 🥰 Vhodná aj pre maličké deti, bez čokolády od 1 roka. Banány už nikdy nemačkajte vidličkou, ale urobte tak, ako je v postupe. Odmenou bude nádherné nadýchané a šťavnaté cesto.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.