Jahodovo-rebarborový krehký koláč

krehký a šťavnatý letný koláčik

Jahodovo-rebarborový krehký koláč
Jahodovo-rebarborový krehký koláč
Hodnotienie: 8
Hodnotenie: 4.88
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
V lete mám veľmi rada jahodové mojito, tak ma napadlo, že si takú chuť upečiem v koláči. Krehké, chrumkavé sušienkové cesto, ktoré sa mi podarilo krásne vyladiť úžasne dopĺňa šťavnatá plnka plná dozretých jahôd, rebarbory a mäty. S kopčekom šľahačky slastne sa rozplývajúce nebo. Nech vám chutí.
Množstvo Príprava
26 cm tortová forma 20 min
Doba varenia Čas na oddych počas varenia
40 min 30 min
Množstvo Príprava
26 cm tortová forma 20 min
Doba varenia Čas na oddych počas varenia
40 min 30 min
Jahodovo-rebarborový krehký koláč
Jahodovo-rebarborový krehký koláč
Hodnotienie: 8
Hodnotenie: 4.88
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
V lete mám veľmi rada jahodové mojito, tak ma napadlo, že si takú chuť upečiem v koláči. Krehké, chrumkavé sušienkové cesto, ktoré sa mi podarilo krásne vyladiť úžasne dopĺňa šťavnatá plnka plná dozretých jahôd, rebarbory a mäty. S kopčekom šľahačky slastne sa rozplývajúce nebo. Nech vám chutí.
Množstvo Príprava
26 cm tortová forma 20 min
Doba varenia Čas na oddych počas varenia
40 min 30 min
Množstvo Príprava
26 cm tortová forma 20 min
Doba varenia Čas na oddych počas varenia
40 min 30 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: cm tortová forma
Postup prípravy
  1. Suroviny na cesto si zmiešame ručne dokopy. Ak nemáte maslo izbovej teploty, nastrúhajte ho na hrubom strúhadle. Cesto vytvarujeme do bochníka, zakryjeme potravinovou fóliou a dáme do chladničky alebo mrazničky na 30 min.
  2. Rebarboru si poriade ošúpeme, nakrájame na kúsky a dáme do misky. Jahody si prerežeme napoly a dáme k rebarbore. Pridáme nasekanú mätu, cukor škrob a zamiešame.
  3. Rúru si predhrejeme na 180 stupňov bez ventilátora.
  4. Keď je cesto zachladené, rozvaľkáme ho natenšie do kruhu, prenesieme do tortovej formy a necháme vyvýšené okraje asi do 3/4 formy. Ostatné odrežeme, dáme do bochníka a opäť rozvaľkáme do kruhu a narežeme na pásiky.
  5. Plnku rozvrstvíme na cesto a okraje trochu pritlačíme na plnku. Pásiky striedavo poprepletáme, potrieme ich rozhabarkovaným bielkom, čo nám zostal a posypeme ešte trstinovým cukrom. Dáme piecť na 30-40 minút, ak sú okraje zlatavé a koláčik pustil šťavu, je hotový.
Poznámka k receptu

TIP: Ak chcete, aby bola náplň kyslastejšia, pridajte do plnky šťavu z pol limetky. Pre bezlepkovú verziu nahraďte ryžovou múkou. Koláčik výborne chutí s kopčekom šlahačky.

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

kokosové ježe – kokosy na snehu

úžasné, nadýchané, šťavnaté, svieže, no proste DOKONALÉ       kokosové ježe Hodnotienie: 10 Hodnotenie: …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.