Je fantastická, kyslo – sladučká po mladom hrášku a fazuľke s jemným maslovým podtónom.
Priatelia, poznáte ten pocit, keď sa ráno zobudíte, bosou nohou so zalepenými očami vybehnete na mäkký trávnik, zamierite si to do záhrady a ako tak prechádzate záhonmi, skrsne Vám v hlave myšlienka čo uvariť? Tak presne takéto varenie si užívam, keď som u našich na dome.. Pevne verím, že tiež si raz takto s mojou rodinkou budem užívať čaro rodinného domu, čerstvého vzduchu a záhrady. 🙂 Ideálne niekde na Liptove alebo Orave 🙂
Množstvo | Príprava |
4 porcie | 10 min |
Doba varenia |
15-20 min |
|
|
Priatelia, poznáte ten pocit, keď sa ráno zobudíte, bosou nohou so zalepenými očami vybehnete na mäkký trávnik, zamierite si to do záhrady a ako tak prechádzate záhonmi, skrsne Vám v hlave myšlienka čo uvariť? Tak presne takéto varenie si užívam, keď som u našich na dome.. Pevne verím, že tiež si raz takto s mojou rodinkou budem užívať čaro rodinného domu, čerstvého vzduchu a záhrady. 🙂 Ideálne niekde na Liptove alebo Orave 🙂
|
Čo budeme potrebovať
- 1 ks mladá cibuľka
- 2 strúčiky mladý cesnak
- 10-15 ks fazuľové lusky biele aj zelené
- 10-15 ks mladý hrášok
- 1/2 ks malá žltá tekvica
- 2 ks nové zemiaky
- 500 ml 12 % tná smotana použila som z Lidl
- 1/2 PL med
Množstvo: porcie
Postup prípravy
- Budeme potrebovať:
- Na masle si speníme nakrájanú cibuľku aj cesnak dosklovita cca 5 minút. Pridáme drvenú rascu, trochu červenej papriky, saturejku (je to korenina, ak nemáte, pridajte nakoniec pred dovarením majorán), nakrájané fazuľové lúsky, vylúpaný hrášok a nastrúhanú tekvicu. Všetko spolu necháme cca 5 minút osmahnúť, aby nám to prevoňalo dokopy. Zalejeme 1 litrom vody a varíme cca 10-15 minút domäkka.
- Prilejeme 12 %-tnú smotanu na varenie, pridáme med, nastrúhame muškátový oriešok, trochu pecorina (ovčí parmezán, ak nemáte, pridajte parmezán), osolíme a necháme prejsť varom. Ponorným mixeróm 4-5 krát kratučko mixneme, aby boli chute polievky intenzívne. Robievam to tak vždy, polievkam to pridá výrazne na chuti, zároveň sa zahustia a nemusíte pridávať múku. Prípadne 1/3 polievky aj so zeleninou si odoberiem do mixéra a tam úplne zmixujem. Je to sto a jedno v chuti, vyskúšajte. 🙂
- Podávame s čerstvo nasekanou pažítkou a octom/citrónovou šťavou.
Poznámka k receptu
TIP: ak vynecháte zemiak, je to v súlade s delenou stravou 🙂
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.