Výborná obmena tradičného slovenského jedla.
Milujem sezónu pečených kačíc a husacích hodov. Keďže je to len raz do roka, tak je to pre mňa vzácnosť a neskutočná lahôdka. Tentokrát som trošku zaexperimentovala a vyplatilo sa 🙂 Pomaranče a hroznová šťava pridala kačici neskutočnú chuť. Sójová omáčka ju osviežila a zvýraznila. Už inak robiť nebudem. Neskutočná chuť. V dvoch verziách, s mojou červenou kapustou a feniklom a so zemiakovo-mrkvovými plackami. Milujem slovenskú kuchyňu 🙂
Množstvo | Príprava |
2 porcie | 20 min. |
Doba varenia |
90 min. |
|
|
Milujem sezónu pečených kačíc a husacích hodov. Keďže je to len raz do roka, tak je to pre mňa vzácnosť a neskutočná lahôdka. Tentokrát som trošku zaexperimentovala a vyplatilo sa 🙂 Pomaranče a hroznová šťava pridala kačici neskutočnú chuť. Sójová omáčka ju osviežila a zvýraznila. Už inak robiť nebudem. Neskutočná chuť. V dvoch verziách, s mojou červenou kapustou a feniklom a so zemiakovo-mrkvovými plackami. Milujem slovenskú kuchyňu 🙂
|
Čo budeme potrebovať
- 2 ks kačacie stehná
- 1 ks bio pomaranč
- 1 deci hroznová šťava
- 1 PL sójová omáčka ideálne bio, fermentovaná, non gmo
- 1 ks zemiak
- 1/2 ks mrkva
- 1 PL špaldová hladká múka
- 1 ks vajce
Množstvo: porcie
Postup prípravy
- Deň pred prípravou jedla si kačacie stehná omyjeme, poriadne nasolíme a dáme odležat do mlieka. Ideálne z večera do rána. Ráno omyjeme pod vodou, ešte raz nasolíme a položíme do pekáča. Pridáme hroznovú šťavu, deci vody, soľ a sójovú omáčku, pomaranč nakrájaný na plátky a prepolený. Prikryjeme pokrievkou a dáme piecť na 180 stupňov 1 hodinu 15 min. Priebežne sledujeme, ak sa šťava vyparila, prilejeme ešte vodu. Potom kačicu odokryjeme a ešte zapečieme na 200 stupňov cca 10-15 min., aby nám koža krásne schrumkavela.
- Kompletný postup na kapustu nájdete tu : karamelizovaná kapusta s feniklom
- Zemiaky a mrkvu si nastrúhame nahrubo, pridáme soľ, korenie, drvenú rascu, nakrájanú pažítku, vajíčko a múku. Zamiešame, kladieme polievkovou lyžicou na panvicu, poriadne roztlačíme na tenučkú placku a na troche oleja z oboch strán opražíme.
Poznámka k receptu
TIP : Ak máte čas nazvyš, pečte kačicu na 150 stupňov aj 2 hodiny prikrytú. Bude sa úplne rozpadávať.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.
Zajtrajsie menicko! Uz mi teraz z ust kvapka:)
Upecene, uvarene a uz aj zjedene!!! Neskutocna basta.Tak vybornu kacku som este v zivote nemala. To mlieko asi naozaj urobilo svoje!!! Dakujem a odporucam:)