Karamelové veterníky

Cesto (odpalovane) : 500ml vody, pridat 160g rastl.tuku, 2 stipky soli, nechame v hrnci rozpustit a vsypeme 320g polohr.muky, stale miesame, az kym sa cesto neoddeluje od stien. Nechame mierne vychladnut a postupne vzdy po jednom vmiesame mixerom 8 vajec. Este teple vytlacame na vodou vymyty plech. Vzdy si pripravime len 1 plech, aby sa neprilepili. Pecieme na 200st. 35 min (sledujte si podla svojej rury, aj podla velkosti veternikov, musia byt dobre vypecene, aby ostali „vyskocene“, radsej nechajte troska dlhsie.). Pocas pecenia neotvarame ruru! Ked klepnete nechtom po vrchu, musi byt duty 😉 Vanilkova plnka: 1,1l mlieka, 3 zlate klasy (ja som dala puding Prava vanilka), cukor podla chuti. – uvarit klasicky puding (husty). 2.plnka (kar.slahacka): 6PL kryst cukru nechame skaramelizovat a pridavame 33% slahack.smotanu 500ml. Nechame vychladnut a dame na 12 hod do chladnicky. Potom vyslahame a mame slahacku 🙂 Karamelova poleva: 50g kryst.cukru nechame rozpustit na karamel, prid. 3-4 PL mlieka a vlejeme do 220g prask.cukru a vymiesame. (Toto som robila odoka, ale pisem ako mam poznacene. Ak je poleva tekuta, pridajte cukor, ak je husta, pridajte zovretu vodu).

Autor: Dasa Kralova

Pozri tiež

Šťavnatá banánová bábovka s čokoládou

Moji milí predstavujem vám dokonalú banánovú bábovku bez štipky cukru a bez laktózy 😍 Je hebká, štavnatá, vláčna a plná čokolády 🥰 Vhodná aj pre maličké deti, bez čokolády od 1 roka. Banány už nikdy nemačkajte vidličkou, ale urobte tak, ako je v postupe. Odmenou bude nádherné nadýchané a šťavnaté cesto.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.